Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, sanayici ve iş insanlarına yaptığı konuşmada “Ben orduya inanıyorum. Ordunun potansiyelini biliyorum, insanımızın neleri başarabileceğini biliyorum. Bizler yerel yöneticiler olarak bu potansiyelin hizmet alt yapısını oluşturabilir ve çok daha büyük başarılara hep birlikte imza atabiliriz. Yeter ki akıl akıla, omuz omuza birlikte hareket edelim.” dedi.

Başkanı Tören, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) tarafından düzenlenen, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) hazırladığı 2020 yılı Türkiye "İlk 500 ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" arasına giren firmalar ile 40 yılı aşkın süredir oda üyesi olan firmaların plaket takdim törenine katıldı.

“BU ŞEHRİN YAŞAYAN ŞEHİR OLMA İDDİASINI SÜRDÜRMESİNDE EN ÖNEMLİ ROLÜ  İŞ İNSANLARIMIZ VE SANAYİCİLERİMİZ ÜSTLENMEKTEDIR”

Düzenlenen töreninin aynı zamanda insanımızın neleri başarabileceğinin de bir göstergesi olduğunun altını çizen Başkan Tören, “Bu şehre mana itibarı ile ruh katan ve bu şehrin yaşayan şehir olma iddiasını sürdürmemizde en önemli rolü üstlenen iş insanlarımız sanayicilerimiz, en az yarım asrı geride bırakmış çınarlarımızdır. Mikro ve orta ölçekli işletmelerimizle ve yeni girişimcilerle 2. Kuşak yatırımcılarımızla birlikte bu bayrağı daha da ileriye taşıyacağımıza yürekten inanıyorum.” dedi.

Konuşmasında üretim ve istihdam vurgusu yapan Başkan Tören sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’EKONOMİNİN VE SANAYİNİN EN ÖNEMLİ İLKELERİNDEN BİRİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTİR’’

“Burada üretim, istihdam yönüyle ve markalaşma sürecinde şehrimize değer katan katkı sağlayan işletmelerimizin 40 yıl boyunca süren bir mücadelesi daha önemlisi azim ve kararlılığı söz konusu. Bu azim ve kararlılık, ekonominin ve sanayinin en önemli ilkelerinden biri olan sürdürülebilirliği sağlamaktadır. Akıl ve dirayetle sürdürülen bu süreç işte böylesine çınar müesseseleri ortaya çıkarmaktadır.”

“İNSANIMIZA İŞ VE AŞ İMKÂNI SUNAN İŞ İNSANLARIMIZ GERÇEK HAYATIN DA MİMARLARINDANDIR”

‘’İnsanımıza iş ve aş imkânı sunan ülkemizin kalkınmasına katma değeriyle katkı sunan ve bu şehrin inşası ve ihyasında çok önemli bir yere sahip olan iş insanlarımız, gerçek hayatın da mimarlarındandır. Biz, işte bu mimarların tecrübelerinden faydalanmaya talibiz. Bölgemizin kalkınması şehrimizin potansiyelinin harekete geçirilmesi için bu tecrübe aktarımını aynı zamanda kazanılmış tecrübelerin bu şehirle, bu toprakla, iş insanlarımızla şehrin sosyal iktisadi ekonomik gerçekliliği ile buluşmasının ne kadar zaruret olduğunu bir kez daha bu vesile ile yinelemek istiyorum.’’

“BÖLGESEL POTANSİYELLERİN HAREKETE GEÇİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

“Bölgesel potansiyellerin harekete geçirilmesinin altını çizmek istiyorum. Hem yatırım hem de tecrübe aktarımı bu noktada çok önemli. Potansiyelimizin harekete geçmesi için yatırıma ihtiyacımız var. Bununla birlikte tecrübenin hem bakışına hem yönlendirmesine de ihtiyacımız var. Şehrimizin vizyon kenti olabilmesi, rekabet kabiliyetinin yükseltilmesi ve en önemlisi istihdam kapasitesinin genişlemesi için böylesi bir yöntemi hayata geçirmemiz gerekiyor.”

“KENTİMİZİN GELENEKSEL ÜRETİM KOŞULLARI İLE BİLİŞİME DAYALI MANTIĞI BÜTÜNLEŞTİREN BİR HAMLEYE İHTİYACIMIZ VAR”

“Bilişim çağındayız. Bilgi teknolojisi ve dijital ekonomi eskisine nazaran çok daha kolay ulaşılabilen alanlardır. Kentimizin geleneksel üretim koşulları ile bilişime dayalı mantığı bütünleştiren bir hamleye ihtiyacımız olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizler yerel yönetimciler olarak bu potansiyelin hizmet alt yapısını oluşturabiliriz. Yeter ki akıl akıla, omuz omuza birlikte hareket edelim. Ben orduya inanıyorum ve Ordunun potansiyelini biliyorum.  Bizim insanımızın ne kadar çalışkan ve vizyoner olduğunu, fikri alt yapısının dönüşüme ne kadar açık olduğunu da biliyoruz.”

“AKILLI ŞEHİR, STRATEJİK PLAN KONUSUNDA HEP BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”

“İnşallah önümüzdeki dönemde yine Sivil Toplum Kuruluşlarımızın önemli paydaşı olduğu şehrin artık 2071’ini planlamak üzere akıllı şehir, stratejik plan konusunda hep birlikte bir araya gelmemiz gerektiğini bu vesile ile ifade etmek istiyorum. Şehirleşme, alan kullanımı, ekonomik gelişme, yeniden canlandırma, çevre ve alt yapı konusunda artık adım atmamızın zamanı gelmiş ve geçmektedir.  Onun için sürdürülebilir üretim biçimi ve plan anlayışı içerisinde bu toprakların mayalandığı değerler üzerinde kültürel miras, coğrafi konum ve yerleşik becerimizi de işin içine katarak İnşallah şehrimizi kalkınmada yaşanabilirlik endekslerinde ilk 30 da yer alan büyük Ordumuzu hayata geçirmek için akıl ve alın teri dökmeye hazır olduğumuzu ifade ediyorum.

Şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine sağladıkları katma değer ile ülkemiz genelinde ilk 500 ve ikinci 500 onurunu bizlere yaşatan Çınar Müesseselerimize ve onların çok kıymetli duayenlerine şehrim ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.”

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, İŞKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk, protokol üyeleri ve iş insanlarının katılımıyla Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis salonunda düzenlenen tören plaket takdimiyle son buldu.