AKKUŞ FASULYESİ PAKETLEME TESİSİ HİZMETE GİRDİ
AKKUŞ FASULYESİNE OBB DEN SATIŞ VE ALTYAPI DESTEĞİ
Nitelikli tarım alanında üretim ve verimliliği destekleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin yüzünü güldürüyor. Bu kapsamda desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Akkuş ilçesine Akkuş şeker fasulyesi paketleme tesisi kurulmasına katkı sağladı.
Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde yetişen ve Türk Patent Enstitüsü tarafından 'coğrafi işaret' alarak tescillenen Akkuş şeker fasulyesinde üretimin artırılması ve ürünün hak ettiği değeri alması amacıyla çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda nitelikli tarım çalışmalarına desteğini sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, DOKA ve DOKAP iş birliğinde Akkuş ilçesine Akkuş şeker fasulyesi paketleme tesisi kuruldu.
AKKUŞ FASULYESİ MARKALAŞTIRILIYOR
Tesisin kurulması ile sürdürülebilir tarımın önünden bir engelin daha kaldırıldığını belirten ORTAR A.Ş Genel Müdürü Sancar Eser, “Tüm Türkiye’ye Akkuş Fasulyesinin online dahil farklı satış kanalları ile satılmasını sağlayan ORTAR A.Ş. yeni kurulan tesisin parekende sektöründe ihracatçı firmalar dahil büyük firmaların kalite denetiminden geçirerek tesisin tam kapasite çalışması sağlayacak” dedi.
Genel Müdür Sancar Eser yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Tüm Türkiye’de ünü yayılmış olan organik sertifikalı ve coğrafi işaretli Akkuş fasulyemizin markalaştırılması yolunda önemli bir adım daha attık. Akkuş fasulyemizin sürdürülebilir kalitede bir paketleme tesisine ihtiyacı vardı. Bunu daOrdu Büyükşehir Belediyesi, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, DOKA ve DOKAP destekleri ile hayata geçirdik. Akkuş fasulyesinin her kesime ulaşması ve daha da kaliteli üretimin olması için gerekli çalışmalar yapıldı. Üretilen organik Akkuş fasulyelerinin pazarlanması noktasında zincir marketlerle anlaşmalarımızı yaptık. Bölgede üretim yapan 2 bin üreticimiz ürettikleri ürünleri satış sıkıntısı yaşamadan pazarlayacak. ORTAR A.Ş. olarak çiftçilerimizin ve üreticilerimizin tüm ürünlerinde hammadde temininden başlayarak, gıda hazırlama, işleme, üretim, ambalajlama, depolama ve nakliye gibi gıda zincirinin her aşamasında ve noktada tehlike analizleri yaparak, gerekli yerlerde kritik kontrol noktalarını belirleyip ve bu noktaları izleyerek herhangi bir problemi henüz oluşmadan önleyip çiftçimizin ve üreticilerimizin korunmasını da sağlayarak belirli normlara uygun güvenilir gıdaların üretilmesini sağlamış olacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Mehmet Hilmi Güler’in destekleri ile yaptığımız bu uygulama organik üretim yapan tüm üreticilerimiz için geçerli olacaktır”
VERİLEN DESTEKLER İLE ÜRETİMİ ARTIRIYORUZ
Organik Akkuş Fasulyesinin verilen destekler ile üretiminin her geçen gün artırıldığını söyleyen Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, ilçede üretilen Akkuş fasulyesine taleplerin her geçen gün artığını söyledi.
Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
“Akkuş ilçemizde üretimi yapılan ve Türk Patent Enstitüsü tarafından 'coğrafi işaret' olarak tescillenen Akkuş şeker fasulyesi bizim çok önemli. Akkuş fasulyesi hem şekli hem de içerdiği aroması ile diğer fasulyelerden farklı tat ve lezzete sahip. Onun için oldukça talep görmektedir. İlçemizde üretilen organik Akkuş fasulyemize her geçen gün talepler artıyor. Bizde buna paralel olarak üretimi her geçen gün artırıyoruz. Şuan ilçemizde yıllık üretim 500 ile 600 ton Akkuş fasulyesi üretimi yapılıyor. Bu üretimi artırırken bizlere her alanda destek veren ve üreticilerimizin taleplerine karşılık veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Gerek ürün çeşitliliğinin artırılmasında gerekse üretilen Akkuş fasulyesinin pazarının bulunmasında bizlere büyük destekler veriliyor. Bugün paketleme tesisimizin bir bölümünü hizmete açtık. Bu tesis sayesinde istediğimiz kilogramda ürünlerimizin paketlemesini rahatlıkla yapabileceğiz. Bu tesisin ilçemize kazandırılması noktasında destek veren DOKA,DOKAP, Ordu Büyükşehir Belediyesine ve Tarım İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz”