BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN DESTEKLERİ İLE FİDE ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİREN İKİ GENÇ SEZONDA 1 MİLYON FİDE ÜRETİYOR
Ordu’da yaşayan 27 yaşındaki Oğuzhan Ertürk ve Onat Öztürk isimli iki arkadaş Ordu Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile fide üretim tesisi kurdu. Büyükşehir Belediyesinin sağladığı tohum ekme makinası desteğiyle seri üretime de geçen girişimci gençler, yıllık 1 milyon fide üretimi gerçekleştirerek satışını yapıyor.
BAŞKAN GÜLER’İN TARIM VE HAYVANCILIK HAMLESİ HER GEÇEN BÜYÜYOR
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in klasik belediyeciliğin dışına çıkarak başlattığı tarım ve hayvancılık hamlesi her geçen gün büyümeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinin projelerinden ve desteklerinden yararlanan onlarca girişimci ve çiftçi, tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile hem ülke hem de kendi ekonomilerine katkı sunuyor.
BÜYÜKŞEHİR, İKİ GENÇ GİRİŞİMCİYE İLHAM KAYNAĞI OLDU
Bu kapsamda Ordu’da yaşayan 27 yaşındaki Oğuzhan Ertürk ve Onat Öztürk birkaç yıl önce kendi imkânları ile fide üretimine başladı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılık çalışmalarını yakından takip eden gençler, çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi ile paylaştı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesinin gençlere sağladığı tohum ekme makinası desteği gençlerin işini kolaylaştırdı.
Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile işlerini büyüten ve seri üretime geçen gençler yılda 1 milyon adet fide üretim kapasitesine ulaştı. Yapılan bu çalışma iki genç girişimcinin yanı sıra birçok kişiye de gelir sağladı.
GENÇ GİRİŞİMCİ ERTÜRK: “EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLDU”
Fide üretim işine başlama süreçleri ve yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan girişimci gençlerden Oğuzhan Ertürk, amatör olarak başladıkları işte Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile profesyonel bir üretim yaptıklarını söyledi.
Başarılı olmalarında Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çok önemli destekleri olduğunu aktaran Ertürk, “Birkaç yıl önce kendi imkânlarımla fide üretimine başladım. Bunlar küçük kapasitelerde ve amatör üretimlerdi. Tohumları tek tek elimizle ekiyorduk. Daha sonrasında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarıma ve genç girişimcilere olan ilgi ve sempatisini gördük, kapılarını çaldık. Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav’a çalışmalarımızı anlattık. Büyükşehir Belediyesi olarak bize çok destek oldular. Bizim en büyük ihtiyacımız olan tohum ekme makinası konusunda birçok çalışmamızda olduğu gibi bize destek oldular. Bu süreçten sonra seri bir ekim çalışması yaptık. Üretim sürecinde en büyük destekçimiz Büyükşehir Belediyesiydi, satış konusunda da yine en önemli destekçimiz onlar oldu ve ilk satışımızı Büyükşehire yaptık. İnşallah daha da büyüyerek profesyonelleşeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e çok teşekkür ederiz” dedi.
GENÇ GİRİŞİMCİ ÖZTÜRK: “HEDEFİMİZ EN İYİ OLMAK VE ÜLKE ÇAPINDA ÇALIŞMALAR YAPMAK”
Oğuz Ertürk ile birlikte üretim yapan Onat Öztürk ise açıklamalarında tesis kapasitesini artırarak bölgenin en iyisi olmayı hedeflediklerini belirtti.
‘Biz iki girişimci genci dinleyen ve destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve ekibine çok teşekkür ediyoruz’ diyen Öztürk, şunları kaydetti:
“Şuanda yaklaşık 1350 metrekare alanda sebze fidesi üretimi yapıyoruz. Biz burada ata tohumundan fide üretiyoruz. Cumhurbaşkanımızın ‘yerli tohum yerli tanktan daha değerli’ sözü üzerine bu alana ağırlık verdik. Biz iki genç arkadaş olarak bu işe başladık. Destek programlarının kiminden yararlandık kiminden yararlanamadık. Daha sonra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler ile görüştük. Bize verdiği desteklerle çok mutlu olduk. İnşallah biz bu tesisleri daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Ordu’da tekiz, ileride Karadeniz Bölgesi’nde çok büyük tesis haline gelerek profesyonel işler yapmak istiyoruz. Bizi dinleyen ve destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve ekibine çok teşekkür ediyoruz.”
GENÇLER İLK SATIŞINI BÜYÜKŞEHİRE YAPTI
Gençlerin seri üretim sonrası ürettikleri fidelerin ilk müşterisi de üretim sürecindeki en büyük destekçileri olan Ordu Büyükşehir Belediyesi oldu. Büyükşehir Belediyesi girişimci gençlerden yaklaşık 100 bin fide aldı.