ORDU’YA YENİ BİR TARIMSAL ÜRÜN KAZANDIRILDI

PEPİNO MEYVESİ ORDU’DA YETİŞTİRİLECEK

Son yıllarda oldukça popüler olan pepino meyvesinin Ordu’da da yaygınlaştırılması amacıyla ilk adım atıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in başlattığı gelir getirici alternatif tarımsal faaliyetler kapsamında, Çatalpınar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlara fidan desteği sağlandı. İlçede kapama pepino bahçesi kuruldu.

Ordu’da, ulaşım, altyapı, turizm, üstyapı, spor, sosyal projeler ve sağlık alanında birçok yatırımı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya koyduğu tarım projeleriyle vatandaşlara yeni gelir kaynakları oluşturmaya devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen faaliyetler kapsamında, Çatalpınar ilçesinde pepino meyvesi yetiştirmek için çalışma başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirmeleri ve verilen fidan desteğiyle birlikte, Çatalpınar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlar tarafından kapamapepino bahçesi kuruldu.

BÜYÜKŞEHİR’İN TARIM PROJELERİNE OLAN İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav, “İlimizde gelir getirici ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla birçok proje uyguluyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarda ziraat odalarımız, birliklerimiz, kooperatiflerimiz ve muhtarlarımızla iletişim ve istişare ediyoruz. Son dönemde ilimizde sayısı artan kadın kooperatiflerimizin yaptığı çalışmaları desteklemekten de gurur duyuyoruz.” dedi.

 

PEPİNO MEYVESİ İÇİN İLK DENEMELER OLUMLU SONUÇ VERDİ

Çatalpınar ilçesinde pepino meyvesi yetiştirmek için çalışma başlattıklarını ifade eden Ultav, “Üreticilerimize vermiş olduğumuz bitkisel ve hayvansal desteklerin yanı sıra Daire Başkanlığımıza ait deneme ve eğitim alanlarımızda ilimizde yetiştiriciliği yapılabilecek ürünlerle ilgili denemeler yapıyoruz. Pepino da bunlardan birisi. Tropik meyvelerimizin bulunduğu serada ve dış ortamda pepino yetiştirdik ve olumlu sonuçlar elde ettik. Bunun üzerine Çatalpınar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlara çelikleme yöntemiyle elde ettiğimiz pepino fidanlarını verdik. Onlar da örnek bir pepino bahçesi oluşturdular. Teknik personellerimizin kontrolünde bitkilerin bakım ve beslemesini eksiksiz olarak yapıyorlar” diye konuştu.

DESTEKLER ARTARAK DEVAM EDECEK

“Ana vatanı Güney Amerika olup son yıllarda ülkemizde de yetiştirilmeye başlanan pepino, sağlığa birçok yönden faydası olan önemli bir meyvedir” diyen Ultav, “Çatalpınar ilçemizdeki çalışmamızın olumlu olması halinde talep eden üreticilerimize pepino yetiştiriciliği konusunda desteklerimiz devam edecek.” şeklinde konuştu.

 

ÇATALPINARLI KADIN GİRİŞİMCİLER ÖRNEK OLMAK İSTİYOR

Çatalpınar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Öznur Şenel ise “İlçemizdeki kadınlarla bir araya gelerek kooperatifimizi kurduk. Birçok yöresel gıda ürünü üreterek satışını yapıyoruz ve aile ekonomimize katkı sağlıyoruz. Üye sayımızı artırarak kırsal alanda yaşayan kadınlarımızı güçlendirmek istiyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ve Çatalpınar Belediyemizin destekleriyle pepino bahçesi kurduk. Aldığımız meyvelerden reçel, marmelat gibi ürünler yaparak pepinoyu ilimizin damak tadına kazandırarak örnek olmak istiyoruz” dedi.