Merkezi İstanbul’da olan ve başkanlığını Ordulu iş insanı Arif Hikmet İlke’nin yaptığı ‘Sen 1 Ordusun Vakfı, kurulduğu günden bu yana, sosyal yardım faaliyetleriyle birlikte eğitim, spor alanında yaptıklarıyla adından sıklıkla söz ettirmeye başladı.

Özellikle 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinin ilk gününden itibaren devlet- millet tek yürek şiarıyla deprem bölgesine yardıma koşan vakıf, burada ihtiyaç sahiplerinin, gıda, giyecek ve barınma ihtiyaçları konusunda yoğun gayret gösterdi. Vakıf başkanı Arif Hikmet İlke öncülüğünde, Adıyaman’da 52+ konteyner, projesi ile bir çok sosyal imkanın da sağlanacağı Ordu Mahallesi kurulması için de harekete geçildi.

Sadece bölgede değil, Ordu’ya gelen depremzede ailelere de destek veren çalışmalar yürüten Sen 1 Ordusun Vakfı Ordu Temsilciliği, bu akşam da başta Ordu’da ikamet eden depremzede aileler olmak üzere şehit aileleri, gaziler ve aileleri onuruna bir iftar programı gerçekleştirildi.

Ayzek Otel’de düzenlenen ve yaklaşık 350 davetlinin katıldığı İftara Ordu Büyükşehir Belediyesi önceki Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Hitaloğlu, Ordu Şehit Aileleri ve Harp Malulleri Derneği Başkanı Nurettin Korkmaz da katıldı.

Açılış konuşmasını Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Vakıf Ordu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Yılmaz’ın yaptığı etkinlik, tasavvuf musikisi ve Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Daha sonra Mustafa Yaşar’ın yaptığı dua ile oruçlar açılırken, minik semazenlerin yaptığı semah ise katılımcıları büyüledi.

Programın oluşmasında büyük emeği ve gayreti olan Sen 1 Ordusun Vakfı Ordu Başkanı Gülcan Özkaya yaptığı konuşmada, “Hayatımda benim için bir ilk. Benim için o kadar anlamlı program ki. Siz değerli depremzede ailelerimiz, şehit ailelerimiz, gazilerimiz, siz sevgili dostlarımız, sizinle bu akşam burada buluşmak benim için inanılmaz bir duygu.” derken, “bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin önceki başkanı Sayın Engin Tekintaş’a teşekkür ediyorum. Bize her zaman destek veren Ordu Şehit Aileleri ve Harp Malulleri Derneği Başkanı Nurettin Korkmaz, bu programın hayata geçmesinde büyük emeği olan Prof. Dr. Mehmet Yılmaz hocama da çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sürdürdü.

Gecenin sonunda iftara katılan depremzede aileleri, şehit aileleri ve gazilerimize hediyeler takdim edilirken, katılımcılar, böyle güzel ve anlamlı programda emeği olan Sen 1 Ordusun Vakfı Ordu Başkanı Gülcan Özkaya şahsında tüm ekibe teşekkür ettiler.