Karadeniz Bölgesi’nde dün meydana gelen sel ve heyelanların ardından Meteoroloji bugünde bölge için yağış uyarısı yaptı. Samsun ve Ordu’da okullar tedbir amacıyla tatil edildi.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz (Hatay hariç), İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir ve Muğla çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Burdur, Isparta, Aksaray, Konya, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli, Kastamonu’nun kuzeyi, Sinop un çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

 

Samsun’da da bazı okullar tatil edildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle 3 ilçede bazı okullarda eğitim-öğretime bugün ara verildiği belirtildi. Açıklamada, “Atakum: Taşıma merkezi okullarımızdan Sarayköy İlkokulu-Ortaokulu, Özören Şehit Metin Aslantürk İlkokulu-Ortaokulu, Taflan Yalı İlkokulu- Ortaokulu, Altınkum İlkokulu okullarında eğitim öğretime 6 Haziran Salı günü 1 gün süre ile ara verilmesine, ayrıca (Çakırlar, İncesu, Kurugökçe Merkez ve Masatlık, Çamurlugöl ve Kurugökçe Yalı, Elmaçukuru, Kaya Güney, Aslandamı, Kabadüz Mahallesi Dombalak mevkii, Erikli Yeni Mahalle, Kasnakçımermer, Kesirli, Adalar, Ulupınar, Akalan) güzergahlarındaki ortaöğretim ve özel eğitim öğrencilerinin izinli sayılmasına karar verilmiştir. Ayvacık: 6 Haziran Salı günü eğitim-öğretime tüm okullarımızda 1 gün ara verilmiştir. Salıpazarı: 6 Haziran Salı günü eğitim-öğretime tüm okullarımızda 1 gün ara verilmiştir” denildi.

‘RABBİM AFETLERDEN KORUSUN’

Ordu Valisi Tuncay Sonel ise “Meteorolojik ihbara göre bu gece ve sabah saatlerinde ilimiz genelinde şiddetli yağışlar beklendiğinden sel ve heyelan riskine karşı 6 Haziran 2023 Salı günü Ordu genelinde, tedbir amaçlı, 2223 araçla okullarına gelen taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimizin eğitimlerine bir gün süreyle ara veriyoruz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun.” dedi.