Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem Bölgesi Gündemimizde Olmaya Devam Ediyor

Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Deprem bölgesi 6 Şubat’tan itibaren gündemimizde olmaya devam ediyor. Bölgede yaraları sarmaya devam ediyoruz. Yardımları sistemli bir şekilde ulaştırıyoruz. Şehirlerimizi hızla yeniden ayağa kaldırmak için bölgede ardı ardına temel atma törenleri gerçekleştiriyoruz. Adıyaman’da söz verdiğimiz 65 bine yakın konut ve köy evinin yarısından fazlasının inşasına başlamış olduk. Hatay’daki başvuru sayısı 86 bini geçti. Bu şehrimizi de kısa sürede ayağa kaldırmanın gayreti içindeyiz. İnşallah yakında açılış törenleriyle yeni evlerine kavuşmanın sevincini depremzedelerimizle paylaşacağız” dedi.

“Görüşmenin Kıymetinin Dünya Tarafından Takdir Edildiğine İnanıyorum”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Vladimiroviç Putin ile Soçi’de bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu görüşme hakkında, “Başta tahıl koridoru ve pek çok insani gündemin masada olduğu dönemde, görüşmenin kıymetinin dünya tarafından takdir edildiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Üreticilerimizin Yanında Olacağız”

Tarımsal üretim ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla verilen ödemelerin devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarımsal üretim ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla çiftçilerimize bugüne kadar toplam 40 milyar liralık ödeme yaptık. 2024 yılında da bu desteklerimizi verimliliği esas alan bir yaklaşımla sürdüreceğiz. 2024 yılının Mart ayında yapılacak olan 11,5 milyar liralık destek ödemesini bu yılın Ekim ayına çekerek kışlık ekimleri öncesinde üreticilerimizin yanında olacağız. Çiftçilerimize hayırlı, uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.

“221 Milyon Lira İdari Para Cezası Kesildi”

Otomobil bayileri ve galerilere yapılan denetimlerin devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arz talep dengesini bozacak şekilde hareket eden otomobil bayisi ve galericilere bugüne kadar 221 milyon lira idari para cezası kesildi. Stokçuluk ve fahiş fiyat yapan parekendecilere kesilen ceza 188,5 milyon lirayı geçti” dedi.