Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla, ailelerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları dile getiren Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, eğitim hakkının parasız olarak tüm yurttaşlara sağlanmasını talep etti.

featured

Yılmaz: Öğrencilerin Tüm Masrafları Devlet Tarafından Karşılanmalı

Özkan KARAKAYA / ARDAHAN – BHA

Ardahanlı eski milletvekili, emekli başkonsolos ve Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Eğitim alırken maddi imkânları olmayan çocukların tarikat ve cemaatlerin tuzağına düştüğüne vurgu yaptığı konuşmasında sözlerini şöyle sürdürdü.

Yılmaz; “Okullar açıldı, aileler çok zor durumda. Hem ilk ve orta dereceli okullarda çocukları olanlar, hem de üniversitede çocuğu olan aileler ciddi manada kriz yaşıyorlar. Asgari ücretle veya onun altındaki bir gelirle geçinen ailelerin durumları içler acısı. Aileler kara-kara düşünüyor. Partimize günde yüzlerce destek isteyen telefon geliyor. Yurttaşlarımız çocuklarını okutabilmek için çırpınırken, halktan kopuk iktidar ve muhalefet partilerinin ise bu durum umurlarında bile değil. Yenilik partisi olarak biz tüm öğrencilerin, yol, yurt, beslenme giderleri başta olmak üzere tüm ücretlerin devlet tarafından karşılanmasını eğitimin adil ve eşit bir şekilde tüm çocuklarımıza sunulmasını istiyoruz. Aksi takdirde bu çocuklar tarikat ve cemaatlerin tuzağına düşecek. Bu tehlikenin farkında olunması lazım. Çocuklarımızın bu tuzaklara düşmemesi için tüm yurttaşlarımızdan partimize destek bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Yılmaz: Öğrencilerin Tüm Masrafları Devlet Tarafından Karşılanmalı