Güreş’in Kalbi Tokat Almus’ta

TOKAT – BHA

Almus Kaymakamlığı, Almus Belediyesi, Almus Doğa Sporları Derneği, Almus Gençlik ve Spor Kulübü ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonun ortaklaşa yapacağı Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanlığı faaliyet programında yer alan Yıldızlar Karakucak Türkiye Şampiyonası ve Büyükler Karakucak Güreşleri, yarın (Perşembe) Tokat’ın Almus İlçesi ev sahipliğinde gerçekleşecek. Yarın (Perşembe) yapılacak olan Almus Kardeşlik ve Spor Festivali’nde yaklaşık 400 civarı sporcunun katılması ön görülüyor. Almus Belediye Başkanı Bekir Özer, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cengiz Teker ve Almus Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Kalaycı ilçede düzenlenecek olan güreşler hakkında açıklamalarda bulundular. Almus Belediye Başkanı Bekir Özer, Karadeniz’in en büyük güreş festivalini yapmayı planlandıklarını vurgularken Almus İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cengiz Teker, güreş severleri Tufantepe’ye davet etti. Almus Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Kalaycı ise, 300- 400 tane sporcu Almus Tufantepe Meydanı’nda kol bağlayacağını ifade etti.

“Tokat’ın ve Karadeniz’in En Büyük Güreşini Yapmayı Planlıyoruz”

Almus Belediye Başkanı Bekir Özer, “Bu seneki Almus Güreş Şenliklerimiz Tokat’ın ve bütün Karadeniz’in en büyük güreşini yapmayı planlıyoruz. Biliyorsunuz bu sene Tokat’ta güreş yapılmadı ve Tokat’ın ilçelerinde de güreş yapılmadı ve daha çok festival tarzı şeyler yapıldı. Biz de festival ve Güreş arasında bir ikilemde kaldık ama herkes festival yapıyor. Biz bu sene Tokat’ta güreş yapalım dedik. Ve Tokat’ta başka güreş olmadığı için Karadeniz’in en büyük güreşini Almus’ta yapmayı planladık. Şu anda 51 tane baş pehlivanımız var.  Kemerli pehlivanlarımız var. Yaklaşık tahmini de 400 civarı güreşçimiz olacak. İlimiz bir Edirne Kırkpınar olabilir, hatta bunun yatağı yeri de Tokat olur. Tokat’ta da biliyorsunuz Hüseyin Akbaş gibi büyük güreşçilerimiz var. Almus bunun yatağı olabilir. Tokat da olabilir, hiç fark etmez bizim için. Tokat’ın olsun neresi olursa olsun ama tabii gönlümüz ister ki mutlu olsun ama biz bu sene Karakucağın Karadeniz’in en büyük güreşini yapıyoruz. Herkes duysun bilsin” dedi.

“Güreş Severleri Tufantepe’ye Bekliyoruz”

Almus İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cengiz Teker, “Bildiğiniz gibi karakucak güreşin merkezi yatağı Tokat ve Almus’tur.  Görev yaptığımız sürede kardeşlik ve spor Festivali adı altında dördüncüsü bu sene 7 Eylül Perşembe günü yapıyoruz. İlçemizde minikler ve yıldızlar kategorisinde Türkiye’de birçok derece almış sporcular bunu da burada güreşle perçinleyecek. Biz Kırkpınar başpehlivanlarını davet ettik. Bölgenin en güzel karakucak organizasyonu olarak yapacağız. Tokatlı ve tokat çevrelerinde tüm güreş severleri 7 Eylül Perşembe günü Tufantepe’ye bekliyoruz” diye konuştu.

“300- 400 Sporcu Almus Tufantepe Meydanı’nda Kol Bağlayacak”

Almus Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Kalaycı” Almus Belediye Başkanımız, Kaymakamlığımız, Almus Doğa Sporları Derneği, Almus Gençlik Spor kulübü ve aynı zamanda Türkiye geleneksel güreşler Federasyonun ortaklığıyla beraber yapılan bir organizasyon. Yıldızların Türkiye şampiyonu olmak, Türkiye Şampiyonası olma hasebiyle ayrıca üzerine özen gösterilerek yapmamız gereken bir uygulama. Yıldızlar Türkiye Şampiyonası olacak miniklerin güreşleri olacak, büyüklerin güreşleri olacak. Tahmini 300- 400 tane sporcu Almus Tufantepe Meydanı’nda kol bağlayacak.  Bu işin sevdalısı cefakar, seyircimiz çok herkesi Tufantepe meydanında 7 Eylül Perşembe günü davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.