Prof. Dr. Arvas ASELSAN Yönetim Kurulunda

ASELSAN Yönetim kurulu kadrosuna dev isim başkanlık edecek. ASELSAN Yönetim Kurulu yeni başkanı Prof. Dr. Ercüment Arvas oldu.

Arvas’ın yeni görevini Bitlis Valiliği Özel Kalem Müdürü Kamuran Arvas sosyal medya hesabından duyurdu. “Ailemizi gururlandıran değerlimizi ben de tebrik ediyorum” sözleriyle yaptığı paylaşımında Kamuran Arvas, “Prof. Dr. Ercüment Arvas ASELSAN’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Ailemizi gururlandıran değerlimizi bende tebrik eder, baki hürmetlerimi sunarım.” dedi.

ASELSAN Genel Müdürü Akyol’dan Arvas’a Tebrik

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Ercüment Arvas’ı tebrik ettiği sosyal medya paylaşımında, ” ASELSAN’ımızın dün gerçekleşen Genel Kurul Toplantısı ile Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Prof. Dr. Ercüment Arvas’a hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.

Bu görevi devreden Savunma Sanayii Başkanımız Prof. Dr. Haluk Görgün’e ASELSAN’a kattığı yüksek değer için şükranlarımı sunuyorum. Şirketimizi geleceğe taşımak için Yönetim Kurulumuzla birlikte omuz omuza çalışmaya ve milli teknolojilere imza atmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ercüment Arvas Kimdir?

Prof. Dr. Ercümend Arvas, 1953 yılında Van’da doğdu. Elektrik Mühendisliği alanındaki yüksek öğrenimlerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra, doktora eğitimini 1983 yılında Syracuse Üniversitesi’nde tamamladı.

Akademik kariyerine 1983 yılında Yıldız Üniversitesi’nde başlayan Arvas, Rochester Institute of Technology ve Syracuse Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak görev aldı. 1988 yılında doçent unvanını alan Arvas, 1994 yılında profesör unvanını kazandı.

Prof. Dr. Ercümend Arvas, akademik kariyeri boyunca Syracuse Üniversitesi’nde doçentlik ve profesörlük görevlerini üstlendi. Ayrıca 1992-1994 yılları arasında MOREN Ent. şirketinde Genel Müdür olarak da görev yaptı.

Danışmanlık verdiği kurumlar arasında Force Office of Scientific Research, Digital Equipment Co., Philips Broadband, RIT Research Corp., Syracuse Research Corp., ANAREN Microwaves Inc., General Electric Co. ve TÜBİTAK bulunmaktadır.

2014 yılından itibaren İstanbul Medipol Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde profesör olarak görev yapan Arvas’ın ulusal ve uluslararası düzeyde birçok kongre, konferans ve sempozyumda sunulmuş makale ve bildirileri, ayrıca kitapları ve kitap bölümleri bulunuyor.