Ekrem Cengiz’den Rizespor Açıklaması

Alihan TELATAR / RİZE – BHA

“İyi Camia Olmak Zorundayız”

Çaykur Rizespor’un eski başkanı Ekrem Cengiz, önemli açıklamalarda bulunup mesajlar verdi. Rizespor’da kendi döneminden itibaren en çok şikayetçi olduğu konunun taraftar desteği ve tribünlerin tamamen dolmaması olduğunun altını çizen Ekrem Cengiz, “Rizespor için benim dönemimde de çok şikayetçi olduğum ayrıca arzu ettiğim noktalar vardı. O zaman da şunu derdim. Rize’nin iyi bir camiası yok… Bu camiayı oluşturmamız lazım. O dönemlerde Rizeli iş adamlarından maddi manevi olarak büyük kulüplere destek verenler vardı. Bu kişilere bundan dolayı kamuoyunda eleştiriler oluyordu. Ben bu eleştirelde ne kadar haklı olsanız da bu eleştirileri yapmayın diyordum. Peki niyetimizin ne olması lazımdı? O insanları camianın etrafında birleştirmek lazımdı. Bu beni haklı çıkarıyordu” dedi.

 

“Çıtayı İstediğin Noktaya Yükseltirsin”

“Rizespor A.Ş. olarak büyük bir adım atıldı ve şimdi onun meyvelerini yemeye başlıyoruz. Rizespor Altyapısı yapılarak iyi bir kulüp görüntüsüne girdik ama iyi bir camia olsak bile bu takımın taraftarıyla birleşmesi lazım. O günden bugüne gördüğümüz şey taraftar konusunda bir ilerleme kaydedilmemesi. İyi bir taraftar kitlesi olduğunda takım kötü de olsa her zaman başarı arkadan gelir. Çıtayı istediğin noktaya yükseltebilirsin. Seyirci bu kadar önemli bir unsurdur. .İkinci önem verdiğim konu da transferler… Transfer yapılırken futbolcuya ben sana bu parayı veriyorum ama o paranın karşılığında sizden istediğim bir şey var o da emeğinin karşılığını vermenizdir. O mücadeleyi 90 dakika göstermesini beklerim.”

“Herkes Elinden Geleni Yapıyor”

“Bunu benim başkanlık dönemimde de benden sonra da göremedik. Maçtan sonra her türlü neticede gönül rızasıyla ben soyunma odasina gireyim galip geldiyseniz sevineyim olmadıysa geçmiş olsun diyelim ama bunu gönül rahatlığıyla diyelim. Ama bu dönemde özellikle bu sezonda sahada izlediğim Rizespor da teknik heyet ve futbolcular dahil olmak üzere herkes elinden geleni yapıyor. Yardımlaşmayı ve mücadeleyi görebiliyorsunuz. Bu çok güzel bir şey. Bu belki de transfer komitesinin anlattığım o ahlaka uygun transferleri yap mis olabileceğinden dolayıdır ya da teknik direktör bunu sahaya ve takıma yansıtmıştır. Rizespor sahada bu mücadeleyi gösteriyorsa Türk futbolunda devrim gibi bir durumdur bu. Ortaya koydukları bu karakterden dolayı teknik direktör ve futbolcuları kutluyorum.”

“Yönetimi ve Teknik Ekibi Kutluyorum”

Rizespor’u bu sezon keyifle izlediğinin altını çizen Ekrem Cengiz, “Transferini yaparsın mücadeleni yaparsın. Önemli olan sahada mücadele etme hadisesi .Rizespor da bunu gördüm. O açıdan yönetimi ve tüm ekibi kutluyorum. Bütün duamız saha da bunu devam ettirmeleri. Rizespor taraftarlarının da bu işi önemsemesini isterim. Bu büyük bir destek olur. Bunu kültürel olarak da kalıcı kılabilirsek Rize’nin geleceği daha parlak olur. Rizespor’a gönül vermiş camiasının yapmış olduğu maddi manevi katkıları tribünde de görürsek Rizespor için kalıcı bir başarı sağlanmış olur. Camia elinden geleni yapıyorsa taraftarla da buluşturmak lazım. Taraftarın her türlü şartta takıma sahip çıkmasının sağlanması çok önemli bir görevdir” ifadelerini kullandı.