Ege Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Funda Bayrı Ersoy ,bir köpeği ezen kişiyle kediye kötü muamele yapan bir şahsı sosyal medyadan paylaşması nedeniyle tutuklanmıştı. Dün serbest bırakılan Funda Bayrı Ersoy hayvansever arkadaşları ile bir araya geldi.

Pervin Bölükbaşı/Balıkesir- BHA

Ege Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Funda Bayrı Ersoy, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.

“Dün akşam değerli dostlarım yol arkadaşlarım ile birlikte bir araya geldik. Sevgi yumağı olduk Özlem dolu dakikalar su gibi aktı geçti. Beni hiç yalnız bırakmadınız minnettarım. Masum canlarımıza yapılan onca işkence ve haksızlığa son nefesimize kadar direneceğiz. En başından bu yana davalarımı dikkatle takip eden Avukatım Bilge Berk ‘e çok teşekkür ediyorum. Toplantıya katılan tüm arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ederim. Hepinizi çok özlemişim” dedi.

Hayvana işkence yapanlar şikayet ettiği için Funda Bayrı Ersoy tutuklanmıştı.

Ege Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Funda Bayrı Ersoy’un bir köpeği ezen kişiyle kediye kötü muamele yapan bir şahsı sosyal medyadan paylaşması nedeniyle tutuklanmıştı.

Ege Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı 73 yaşındaki Funda Bayrı, şahsi hesabından hayvan haklarını ihlal eden kişilerin görüntülerini paylaştığı gerekçesiyle 1 Ağustos günü tutuklanmıştı. İzmir Şakran T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Bayrı hakkında iki ayrı dosyadan kesinleşmiş 3 yıl 4 ay hapis cezası bulunduğu açıklanmıştı. Avukatları tarafından infazına gerekli itirazlar yapılan Bayrı’nın bir ay kapalı cezaevinde kalacağı belirtilmişti. Dün cezaevinden çıkan Funda Hanım, hayvan hakları savunucu ve Hayvansever Dostları ile bir araya geldi.

Hayvan Haklarını savunduğu için tutuklanmıştı

Ege Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Funda Bayrı Ersoy’un 24 Ekim 2020 günü Foça’da aracıyla bir sokak köpeğini ezen şahsın görüntülerini sosyal medya hesabında paylaşması dava konusu yapıldı. Yine 20 Haziran 2021 tarihinde ise kediye alkollü içki içiren bir kişiyi paylaşan Bayrı hakkında faillerin şikayetleri üzerine iki ayrı dava açıldı.

Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 136/1 maddesi olan “Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına verme, yayma veya ele geçirme” suçlamasıyla açılan davalarda, Foça 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından her biri 1 yıl 8 ay olmak üzere iki hapis cezası verildi. Cezaların onanması üzerine Bayrı tutuklanmıştı.

Ersoy’un avukatı Bilge Berk, “Fotoğrafını paylaştıkları kişilerin şikayeti söz konusu oluyor ve dava açılıyor. İnfazla ilgili gerekli itirazları yaptık. Ancak yeni infaz yasasından dolayı sonucun nasıl olacağını bilemiyoruz. Bizim şahsi görüşümüze göre bir ay kapalı cezaevinde kaldıktan sonra açık cezaevine çıkacağını düşünüyoruz” dedi. Bayrı hakkında verilen cezaya tepki gösteren avukat Berk, “Yasalar hayvan hakları konusunda yetersiz kaldığı gibi artık hayvan hakları savunucuları konusunda da yetersiz kalıyor. Biz bu paylaşımları dahi yapamayacaksak hayvanları nasıl koruyacağız?” ifadelerini kullanmıştı.

Haber: PERVİN BÖLÜKBAŞI