Ahmet Nur Çebi: Play-Off’u Seve Seve Kabul Ederiz

BHA SPOR SERVİSİ

Beşiktaş, geçtiğimiz günlerde stadyum isim sponsorluğu konusunda Tüpraş ile 3 yıllık anlaşamaya varıldığını duyurmuştu. Siyah beyazlılar bugün yapılan imza töreni ile anlaşmayı resmiyete döktü.

İmza töreninin Ardından Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, açıklamalarda bulundu.

Çebi’nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Rahmi Koç’a ve Koç Ailesine Teşekkür Etmek İstiyorum”

“Beşiktaş tarihinin en yüksek gelirli stadyum sponsorluğu anlaşması için buradayız. Rahmi Koç’a ve Koç ailesine teşekkür etmek istiyorum. Tüpraş, milli bir dev. Kızımız güzeldi, kızı herkes ister, bir kişiye verirsiniz. Biz, Tüpraş’la el sıkıştık.”

“Ne ben Beşiktaş mağlubiyet aldı diye Beşiktaşlılıktan, Beşiktaş başkanlığından vazgeçerim, ne de Rahmi Bey sponsorluktan vazgeçer. Biz iyi günde kötü günde beraber olmayı başardığımızı herkese göstermek zorundayız.”

“Sezon Sonunda Hedefe Ulaşacağımızdan Şüphem Yok”

“Dünkü maç çok tatsız bir maçtı. Camia üzüldü, taraftar üzüldü, hepimiz üzüldük. Futbolda bunlar oluyor. Birlik ve beraberlik içinde olup sabır gösterirsek, sezon sonunda hedefe ulaşacağımızdan şüphem yok. Her maçın skoruna göre alkış veya eleştiri bence doğru değil. Ben takıma, hocama güveniyorum. Bunu yaşanmış bir kaza olarak kabul edelim.”

Çebi’den Play Off Açıklaması

“Play-off kulüplerin ortak alacağı bir karar. Eğer böyle bir sonuç olursa biz onay veririz. Bizce bir sakıncası yok. Bu sezon da olursa destek veririm. Destek veririz. Top oynamaktan, mücadele etmekten kaçmak gereksiz. Bunu destekleyici oluruz.”

“Gelirlerimizin Yüzde 50’si Sponsorlardan Geliyor”

“Yayın gelirlerinin düştüğü bir süreç içinde bunları telafi edecek bir kaynak bulmak kolay olmuyor. Sponsorlarımızın bizleri önemsemeleri bunları az da olsa telafi etmiştir. Gelirlerimizin yüzde 50’si sponsorlardan geliyor. Sponsorluk gelirlerimizin iki kat arttığını düşünüyorum.”

“Şampiyonluk Hedefiyle, Sezon Sonuna Kadar Yürüyeceğiz”

“Her maçın sonucuna göre takdir veya cezalandırmak gibi bir sonuçla devam edersek, takımın üzerinde gerginlik dışında hiçbir şey yaratmayız. Kendilerine hak veriyorum, ben de olsam aynı şeyi yaparım. Ancak başkan olarak sabırlı olmalarını istiyorum. Şampiyonluk hedefiyle, sezon sonuna kadar yürüyeceğiz.”

Adana Demirspor maçın ardından Şenol Güneş ile Salih Uçan arasında yaşananlar ile ilgili Çebi şunları söyledi:

Şenol Güneş ve Salih Uçan arasındaki baba-oğul ilişkisi bilinse, bu hareketin art niyetli olmadığı anlaşılırdı. O görüntü olmasa daha iyiydi ama itmek olarak bakmayın. Herkes gergin, bir an önce oyuncuyu soyunma odasına göndermek istedi.Tasvip etmediğim bir olay olsa da art niyetli olmadığına eminim. Onlar kendi aralarında hallederler. İkisi arasında saygı ve sevgiyi bilseniz o hareketin ne anlama geldiğini bilirdiniz.”