Süper Kupa Şampiyonu Fenerbahçe Alagöz

BHA SPOR SERVİSİ

Geçtiğimiz sezon Euroleague’i kazanan Fenerbahçe Alagöz ile Eurocup’u kazanan Asvel, Avrupa Süper Kupası için Astroballe Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe mücadeleye; Alperi Onar, Emma Meesseman, Yvonne Anderson, Kayla McBride ve Napheesa Collier beşiyle başladı.

Karşılaşmanın ilk basketi Asvel’de Ciak’tan geldi (2-0). Fenerbahçe, Alperi Onar’la bulduğu ilk isabetin ardından Anderson ve Meesseman’la da skor 2-6’ya getirdi. Devam eden bölümde Napheesa Collier ve Yvonne Anderson ikilisiyle sonuca giden sarı lacivertliler, farkı çift hanelere çıkardı (4-14). Bu skorla molaya giden Asvel, mola dönüşünde Ciak’ın pota altında bulduğu basketle farkı tek hanelere düşürdü. Kayla McBride ve Laksa’nın 3 sayı çizgisini gerisinden yüksek yüzdeyle oynadığı bölümde skoru 13-24’e getiren Fenerbahçe, ilk çeyreği 16-26 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe kenardan gelen Nikolina Milic ve Tilbe Şenyürek gibi isimleriyle hızlı ve üretken başlayan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, skoru 16-34’e taşıdı. Fransız temsilcisinin ilk sayıları ise Ciak ve Quevedo’dan geldi (20-34). Çeyrekte ilk 5 dakikayı 22-34 önde geçen Fenerbahçe, soyunma odasına avantajlı bir skorla girdi. (28-51)

Quevedo ve Collier’ın karşılıklı basketleriyle başlayan üçüncü çeyrekte fark da 23 sayıya kadar çıktı (20-53). Emma Meesseman, Anderson ve Alperi Onar’ın da skorer oyunuyla ilk 4 dakika sonunda 35-61’i bulan Fenerbahçe, rakibe mola aldırdı. Meesseman, Alperi ve Collier’ın çift haneli sayılara ulaştığı maçta baskısını arttıran ve rakibi top kaybına zorlayan temsilcimiz, 40 sayılık fark yakaladı (35-75). Üçüncü çeyrekte rakibini sadece 10 sayıda tutan ve benchten 25 sayılık bir katkı alan Fenerbahçe, finale çeyreğine 38-84 önde giren taraf oldu.

Farkın 50 sayıya (44-94) kadar çıktığı 4. periyotta 100 sayı barajını da aşan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, parkeden 109-52 galip ayrıldı ve Süper Kupa’nın sahibi oldu.

Maçın ardından şampiyonluk sevinci Fransa’da yalnız bırakmayan taraftarlarla paylaşan Fenerbahçe, kupa seremonisinin ardından büyük sevinç yaşadı.