Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 60 yıldır beklediği Avrupa Birliği (AB) üyeliği sürecinde yaşanan yeni dayatmalara yönelik, ''Avrupa Birliği'ne rağmen sabırla bugünlere getirdiğimiz tam üyelik sürecimizde yeni dayatmalara, yeni şartlara tahammülümüzün kalmadığını burada tekrar ifade etmek istiyorum." dedi.

featured

Erdoğan: Avrupa Birliği’nden herhangi bir beklentimiz yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de 28. Dönem 2. Yasama Yılı Açılış Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşmasında, Türkiye’nin AB üyeliğine yönelik, üyelikten herhangi bir beklentisi olmadığını belirtirken, vize dayatması gibi haksız uygulamaların düzeltilmesi halinde ilişkilerin normale dönebileceğini ancak bu gerçekleşmezse AB’den beklentiye girme hakkının kaybedileceğini vurguladı.

Erdoğan, Kopenhag Kriterleri’ne ve demokrasi, adalet, özgürlükler konularına olan bağlılığını teyit ederek, Ankara Kriterleri’ni gerektiğinde uygulayacaklarını ve AB’ye rağmen Türkiye’nin tam üyelik sürecini sabırla taşıdıklarını ancak artık yeni dayatmalara ve şartlara tahammül edemediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) son kararlarını eleştirerek, bu kararların bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi ve terör örgütleri ve yandaşlarının bu karardan cesaret almasının boşuna olduğunu belirtti. Erdoğan, Türkiye’nin çıkarlarını küresel arenada cesaretle savunacaklarını ve hiç kimseden çekinmeyeceklerini vurguladı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

”AİHM’nin verdiği son kararlar, adeta bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu karardan cesaret alan terör örgütü mensupları ve yandaşları beyhude yere sevinmesinler. FETÖ’cü alçaklara bu karardan ekmek çıkmaz.

Türkiye’yi ve Türk milletinin çıkarlarını küresel arenada cesaretle savunurken hiç kimseden çekinmeyeceğiz. ”

Erdoğan: Avrupa Birliği’nden herhangi bir beklentimiz yok