Çoban: Adli Mahkumlara Eşit Yasa, Eşit Af İstiyoruz

Adil Yaşam Derneği Karaman Temsilcisi Abit Çoban, infaz düzenlemesinin yeterli olmadığını, adli mahkumların tamamına eşit yasa ve eşit af ve sicil affı beklediklerini söyledi.

Karaman Cezaevi önünde açıklamalarda bulunan Adil Yaşam Derneği Karaman Temsilcisi Abit Çoban, Covid izninde olan mahkumlar için yapılan infaz düzenlemesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Çoban, beklentilerinin ise cumhuriyetin yüzüncü yılında tüm adli mahkumlara eşit yasa ve eşit af ve hayata tutunabilmeleri için de sicil affı olduğunu söyledi.

Terör suçlarına kesinlikle af istemediklerini, ülkenin içinden geçtiği FETÖ süreci ile birlikte adil yargılama hak ihlallerinin yüzde 77’ye ulaştığını ifade eden Çoban, “İnfaz düzenlemesi ile getirilen denetimli serbestlik sürecinde de sıkıntılar yaşanacağı görülüyor. Biz Meclis’in yeni yasama döneminde adli mahkumların tamamına bir genel af istiyoruz. Adil Yaşam Derneği olarak, bu yöndeki talebimizi yüksek sesle dile getirmeye devam ediyoruz. Adli mahkumlar ve aileleri için il il dolaşarak genel af çağrısı yapan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’e de çok teşekkür ediyoruz” dedi.