Bakan Yerlikaya: Terörle mücadelede kararlılıkla devam edecek 67 terörist yakalandı

Bakan Yerlikaya’nın yaptığı açıklamaya göre Mersin, Van, Şanlıurfa, Mardin ve Aydın başta olmak üzere 16 ilde gerçekleştirildi.

Şanlıurfa merkezli Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin, Şırnak, İstanbul, Bursa, Batman, Denizli, Adana, Kayseri, Antalya, Konya, Isparta ve Kocaeli olmak üzere toplam 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütü üyelerinin istihbarat yapılanmasına yönelik çalışmaların sonuç verdiği belirtildi.

466 operasyonun başarıyla tamamlandı

Operasyonlar kapsamında 960 tim ve toplam 13.440 güvenlik personelinin yer aldığı, 466 operasyonun gerçekleştirildiği açıklandı. Bu operasyonlarda 8 orta çaplı ve 458 küçük çaplı olmak üzere toplam 466 operasyonun başarıyla tamamlandığı ifade edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle mücadelenin aralıksız şekilde devam edeceğini belirtti ve teröristlere karşı mücadelelerin sürdürüleceği mesajını verdi.

Bakan Yerlikaya operasyonlara yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ;

Türkiye genelinde BTÖ’ye yönelik başlatılan “Kahramanlar” operasyonları kapsamında, Mersin, Van, Şanlıurfa, Mardin ve Aydın illerinde 12 şüpheli terör örgütü üyesi yakalandı.

Şanlıurfa merkezli olarak Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin, Şırnak, İstanbul, Bursa, Batman, Denizli, Adana, Kayseri, Antalya, Konya, Isparta ve Kocaeli olmak üzere toplam 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda ise 55 şüpheli terör örgütü mensubu yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Aziz milletimiz bilmesini isterim ki: Teröristlere hiçbir şekilde göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Şu an Türkiye genelinde kırsal alanda 3 Ekim 2023 saat 08.30 itibariyle terörle mücadele kapsamında 8 orta çaplı ve 458 küçük çaplı olmak üzere toplam 466 operasyonun yapıldığı belirtildi.

Operasyonlara, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu birimlerinden oluşan 960 tim ve toplam 13.440 kahraman vatan evladının katıldığı ifade edildi.

Operasyonlara katılan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Emniyet ve Jandarma personelinin her birini alınlarından öpüldü ve Allah ayaklarına taş değdirmemesi temennisi dile getirildi.