Tokat Valiliği, İl Özel İdaresi iş birliği ile “Temiz Tokat” ve “Yeşil Bayraklı Köyler” projesinin tanıtım programı düzenlendi.

Tokat’ı daha temiz, daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için Tokat Valiliği ve Tokat İl Özel İdaresi iş birliğinde yürütülecek olan “Temiz Tokat” ve “Yeşil Bayraklı Köyler” projesinin tanıtım programı yapıldı. 26 Haziran Atatürk Kültür Saray’ında yapılan programa Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, İlçe Kaymakamları, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Av. Erol Duyum, Genel Sekreter Recep Gökçe, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Tokat Jandarma Komutanı Albay Sabri Hüyük ile Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Belde Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri katıldı.

 

Vali Numan Hatipoğlu, Tokat haberleri, Tokat gündemi için “Temiz Tokat” ve “Yeşil Bayraklı Köyler” projesine dair açıklamasında şunları söyledi:

“Şehrimizde, kırsalımızda gelişi güzel atılmış çöpler, molozlar çevreyi, suları kirletmekte. Yaşam kalitesi için ciddi sorunlar çıkarmakta. Temizlik imandandır düsturunu kendine şiar edinmiş olan toplumumuz, çevresine karşı, kıyametinin kopacağını bilsen bile elindeki fidanı dikin diyen dinin mensupları olarak, çevreye karşı sorumlulukları tam olarak yerine getiremiyoruz. İtiraf etmek gerekir ki mesire alanlarını görüyoruz, cenaze, düğün yemekleri sonrasını görüyoruz. Terk etmemiz gereken şeyler var. Artık dur demenin gerektiğine inanıyoruz.

Düzensiz çöp alanlarını ortadan kaldırmak artık hedefimiz olacak, bunları ortadan kaldıracağız. Tüm kurumlarımız azami çaba gösterecek. Bu proje ile önce genel temizlik ve sonra temiz tutmayı öğreneceğiz. Tokat’ı gördüklerinde “böyle temiz bir şehir görmedik” dedirtmek istiyoruz. Çevre Bakanlığımızın da inanıyoruz ki desteği olacaktır. Malzemeler almayı düşünüyoruz. Ben bu zamana kadar bitiremediğim, başarılı olmadığım hiçbir projeye başlamadım. Bunları başaracağız.”