Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırılara yönelik, "Senelerdir Filistinli kardeşlerimiz açık hava hapishanesinde gibi yaşamak zorunda bırakıldılar" dedi.

featured

Uraloğlu: Filistinli kardeşlerimiz açık hava hapishanesinde gibi yaşamak zorunda bırakıldılar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Başkent Kulisi” programına konuk oldu. Bakan Uraloğlu, Filistin’e yönelik saldırıların yıllardır devam ettiğini söyleyerek şu açıklamada bulundu:

“Dünya kamuoyunda oluşturulmaya çalışan bir algı var; o da sanki bu işin miladının 7 Ekim olduğuyla ilgili. Sanki 7 Ekim’de Hamas girdi, İsrail’de sivillere vesaire zarar verdi de ona bir tepki veriliyormuş gibi bir algı oluşturuluyor. Kesinlikle yanlış. Bunun çok yıllar öncesi var; 60-70’li yıllar öncesine giden gerçekten Filistinli kardeşlerimizin oraya hapsedildiği, açık hava hapishanesine çevrildiği bir süreci konuşmalıyız biz ondan bahsetmeliyiz. Yoksa 7 Ekim’den bu tarafa alırsak bir makuliyet buna biçilmeye çalışıyor. Asla biz buna katılmıyoruz. Oradaki yapılan insanlık dışı saldırıları insanların en temel insani haklarından mahrum edilmiş olması ve belli bir grubun yapmış olduğu bir operasyonun 7 Ekim’i alırsak bütün Filistin halkına ödetilmeye çalışılmasını asla doğru bulmuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’mız bu noktada gerçekten Türkiye’nin olması gerektiği noktada en üst seviyede takip ediyor. Biz bunları kınıyoruz ve bi an önce orada hayatın normale dönmesini ve başkenti doğu Kudüs olan Filistin’in kurulmasıyla bunun daha doğru mecraya oturulmasını temelli ediyoruz.”

Uraloğlu: Filistinli kardeşlerimiz açık hava hapishanesinde gibi yaşamak zorunda bırakıldılar