ISPARTA’nın çehresini değiştiren Isparta belediye başkanı Şükrü Başdeğirmen, dev hizmetlerine yeni birisini daha eklemek için çalışmalar sürdürdüğü öğrenildi.

Kirazlıdere, kirazlıtepe, andık deresi, sosyal tesisler, yüzme havuzları, yeni yaşam alanları, meydan avm gibi bir çok güzel hizmeti Isparta’ya kazandıran Başdeğirmen, yıllardır yasal prosedürler gerekçesiyle tam anlamıyla Isparta’nın bir yaşam alanı konumuna gelemeyen gölcük tabiat parkı için kolları sıvıyor.

Isparta belediyesi, Gölcük tabiat parkını işleten Kutsal turizm firmasıyla görüşmeler gerçekleştirdiği bilgisine ulaştık. Firma yetkilileri, belediye ve milli parklar bölge müdürlüğü yetkilileri gölcük tabiat parkın devir işlemleri için bir kaç aydır çalışmalar sürdürdüğü yönünde önemli basamaklar kat edildiği ve önümüzdeki günlerde gölcük tabiat parkının belediyeye devir işlemi müjdesinin Isparta’ya verileceği tahmin ediliyor.

Tabiat parkı yanında belediye ait büyük bir alan var. Belediye ait bu alan ile tabiat parkı üzerinde önemli bir proje çalışması yapılarak Isparta’nın hizmetine sunulacağı tahmin ediliyor.

GÖLCÜK GÖLÜ YÜRÜYÜŞ PARKURU | Kültür Portalı

GÖLCÜK TABİAT PARKI

Merkez ilçenin güney batısında 1.380 m rakımlı alan ve çevresini kapsayan Gölcük Tabiat Parkı, yeni yetiştirilmiş ağaçlarla kaplı olup, bir krater gölü olan Gölcük Gölü’nü içinde bulundurmaktadır. Şehir merkezine 12 km uzaklıkta olup, 5.925 ha (83.0 ha göl yüzeyi) bir alanı kapsamaktadır.  Asfalt yolla ulaşım imkânı bulunur. Gölün etrafı 150-300 m’yi bulan volkanik küllü tepelerle çevrilidir. Daireyi andıran gölün çapı 1.500 mt derinliği yer yer 32 m’yi bulur.

Göl kıyısında piknik için tüm alt yapı tesisleri mevcuttur. Bir restaurant binası ve bir de kır gazinosu bulunmaktadır. 05.07.1991 tarihinde, Gölcük Gölü ve çevresi Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir. 23.11.1994 tarihinde revizyon çalışması yapılmış olup; (aynı sınır 19.11.2008 de Bakanlar Kurulu Kararı ile tekrar ilan edilmiştir.)

Gölcük Tabiat Parkı’nda kızılçam, karaçam, meşe, sedir, akasya, akçakesme ve diğer maki türü bitkiler ile tavşan, tilki, sincap, kaplumbağa, yılan ve çeşitli kuş türleri bulunmaktadır.

Isparta'nın saklı doğa bahçesi: Gölcük Tabiat Parkı