AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, yemek yarışmasında başarılı olan öğrencileri ağırladı

Servet ARSLAN/AĞRI-BHA

AİÇÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde 2’ncisi düzenlenen “Anadolu’nun Mirası Soframda” temalı yarışmaya, 10 öğrenci 2 akademisyen eşliğinde 2’si ana yemek 3’ü tatlı olmak üzere 5 takımla katılım sağladı. Öğrenciler, farklı kategorilerde dereceler elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Yarışmada en iyi atık yönetimi yapan takım kategorisinde Aysel DİLMAÇ ve Ömer TEMİZKAN birinci, en hijyenik takım kategorisinde ise Onur ALPTEKİN ve Zeynep ÇATAN birinci oldu. Ana yemek kategorisinde Onur ALPTEKİN ve Zeynep ÇATAN üçüncü olurken, Sevim ERÖRS ve Seher NİSBET ise tatlı kategorisinde dördüncü olarak Aşık Veysel Özel Ödülü’nü kazandı. Derya DURUR, Ferdi IRMAK, Muhammed Çağrı KURBAN ve Berfin DAĞTEKİN ise hazırladıkları tatlılar ile AİÇÜ’yü başarı ile temsil etti.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, yarışmada derece elde eden öğrenci ve danışman akademisyenleri tebrik ederek başarılarının devamı diledi. Prof. Dr. KARABULUT, öğrencilerin yarışmaya hazırlanma ve katılma sürecindeki katkılarından dolayı İbrahim Çeçen (IC) Vakfı’na ve Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu akademisyenlerine teşekkür etti.