ARÜ’de “Bağımlı olma özgür ol” paneli

ARDAHAN-BHA

Ardahan Üniversitesi ev sahipliğindeki panele İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle Bağımlılık, siber suçlar, asayiş, aile içi şiddet ve terör konularını içeren “Bağımlı Olma, Özgür Ol” paneli düzenlendi.

Âşık Şenlik Kültür Merkezinde düzenlenen panele; Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Yiğit, İl Emniyet Müdürü Gökalp Şener, Genel Sekreter Kubilay Aras, diğer il protokol üyeleri, STK temsilcileri, akademik-idari personel, öğrenciler ve basın mensupları katıldı. Akademisyen Araştırma Görevlisi Ezgi Oya Malkoç’un sunuculuğunu yaptığı panelin moderatörlüğünü Sağlık Hizmetleri MYO / Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Tevfik Fikret Karahan yaptı.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Mehmet Biber’in açılış konuşmasını yaptığı panelde, Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis memurlarının, şiddet, KADES uygulaması, terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri, madde bağımlılığı, narkotik maddelerin sınıflandırılması ile siber suçlar, dolandırıcılık ve bilişim suçları konularında birer sunum gerçekleştirdi. Teşekkür belgesi takdimiyle sona eren programının ardından İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, AFAD, İş-Kur, Ticaret İl Müdürlüğü, Ardahan Müftülüğü, Kızılay ve Yeşilay Ardahan Şubelerinin bilgilendirme stantları da gezildi.