RTÜK’ün düzenlediği Forum’da küresel ve yerel boyutlarıyla İslam karşıtlığı masaya yatırılacak. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun geleneksel hale getirerek 4.sünü düzenlediği Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu, 14 Mart 2024 tarihinde ATO Congresium’da düzenlenecek. Forumun diğer paydaşları ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, SETA, Ankara Bilim Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ile Türk Telekom ve Halkbank.

featured

4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Formu’nun Ana Gündemi Gazze olacak

Bu yıl ki Forumun teması “Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi” olarak belirlendi. Ana gündem Gazze olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 yıl önce bizzat katılarak destek verdiği Medya ve İslamofobi Forumu, her yıl akademisyen, uzman ve fikir insanlarının katılımlarıyla İslam düşmanlığı sorununun giderilmesi için çözüm arıyor. Özellikle medya konusunda önemli bilinçlenme sağlayan toplantı zincirinin bu yılki ana konularından birisi Gazze olacak. Filistin’in Ankara Büyükelçisi de katılıyor.

İsrail zulmü altındaki Filistin topraklarında Gazze’de yaşanan insanlık dramı, İslamofobi’nin en son örneği olarak Forum’da masaya yatırılacak. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’un açış konuşmalarıyla başlayacak Forum’da daha sonra iki ayrı oturumda İslam karşıtlığı konusu ele alınacak. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim’in moderatör olduğu “Küresel Boyutlarıyla İslamofobi” başlıklı birinci oturumun ilk konuşmacısı Filistin’in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Halid Abd Mustafa olacak.

Aylardır devam eden İsrail katliamını ilk ağızdan anlatacak Filistin Büyükelçisinden sonra Tulane Üniversitesi’nden Prof. Dr. Raymond Taras ve Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. İhsan Çapcıoğlu İslamofobi hakkındaki fikirlerini paylaşacak. Hasan Doğan ikinci oturumda. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal’ın moderatörlüğünü yapacağı ikinci oturumda başlık “Yerel Boyutlarıyla İslamofobi” olacak. İkinci oturumda dikkat çeken konuşmacı ise Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Doç. Dr. Hasan Doğan. “Tarihten Günümüze Bir Hukuk Sorunsalı Olarak İslamofobi” konusunu anlatacak Hasan Doğan’dan sonra, SETA’dan Prof. Dr. Muhittin Ataman ve International Balkan Ünivesitesi’nden Prof. Dr. Shener Bilalli İslam düşmanlığıyla mücadele stratejilerini ortaya koyacak.

4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Formu’nun Ana Gündemi Gazze olacak