Türkiye’nin önemli soğan üretim yerlerinden Amasya’da erkenci soğan tarlalarında hasat başladı. Vali Yılmaz Doruk, Erkenci Kuru Soğan Hasadında İncelemelerde bulundu.

featured

Betül Yılmaz/Amasya-BHA

Amasya’da tarımsal üretiminde önde gelen ürünlerden erkenci kuru soğan hasadı başladı.

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, İl Tarım Müdürü Gürol Çetin ve Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci’nin katılımı ile Kutu Köy’ de gerçekleştirilen ilk erkenci kuru soğan hasadında incelemelerde bulundu.

Hasat etkinliğinde konuşan Vali Yılmaz Doruk, Amasya’nın tarımsal üretimdeki önemine değinerek, “Çiftçilerimizin emekleriyle bu verimli topraklardan elde edilen ürünlerin hem iç piyasada hem de dış piyasada alıcı bulması bizleri gururlandırıyor. Tüm çiftçilerimize bereketli hasatlar diliyorum,” dedi.

İl Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamalarda “Amasya da yetiştirilen soğan depolamaya dayanıklı, kalitesi ve albenisi yüksek olup tüketiciler tarafından tercih edilmektedir. Erkenci, orta erkenci ve geçci çeşitlerin üretimi ile üretilen soğanlar iç ve dış piyasada alıcı bulmaktadır. Toplam 79.000 dekar alanda 428.500 ton kuru soğan üretimi beklenmektedir. Kuru soğan üretiminde Amasya Tükiye’de 2. sırada yer almaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Üreticiler, Vali Doruk’un hasat etkinliğine katılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Amasya’da erkenci soğan hasadı başladı