Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri Ankara’da sürüyor. Etkinlik kapsamında düzenlenen Ankara'nın Gastronomi İlçesi Yarışması’nda Keçiören Belediyesi “Oğlak Etli Bamya Çorbası” ve “Taze Enginar Eşliğinde Ankara Tava” ile En İyi Lezzet 1.si seçildi.
Başkent Millet Bahçesi`nde düzenlenen etkinlik kapsamında, Ankara`ya özgü yemekler ve yöresel tatlar tanıtılırken Ankara kurusu, domates kurusu, erişte gibi ürünler de satışa sunuldu. Etkinlik kapsamında düzenlenen Ankara’nın Gastronomi İlçesi Yarışması’nda Keçiören Belediyesi En İyi Lezzet 1.si seçildi.
Keçiören Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklama şöyle;
“Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle Kültür Yolu Festivali kapsamında 23-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Ankara’daki ilçelerimizin yöresel ürünlerini tanıttığı ve satışa sunduğu aynı zamanda ilçeler arası aşçılarımız tarafından yöresel yemek yarışmalarının düzenlendiği festivalde Keçiören Belediyesi “En İyi Lezzet” ödülünü kazandı. Birinciliği belediyemize getiren çalışma arkadaşlarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz”