ULUSAL VE ULUSLARARASI YARIŞMALARDA BAŞARI BU MERKEZDEN ÇIKIYOR

 

BAŞKAN GÜLER: “BİLİM VE SANATA OLAN DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 2011 yılından bu yana bilimsel çalışmalarına destek verdiği ve ismini taşıdığı Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan yılsonu şenliklerine katıldı.

Üstün yetenekli bireylerin yeteneklerini hızla keşfetmek, geliştirmek ve topluma katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla kurulan BİLSEM, ulusal ve uluslararası birçok yarışmada önemli derecelere imza attı. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in özel önem verdiği BİLSEM, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı festivali düzenledi. Ordu Büyükşehir Belediyesi fuaye salonunda gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerin yaptığı birbirinden değerli eserleri özel olarak inceledi.

Büyükşehir Belediyesi fuaye salonunda gerçekleştirilen yılsonu şenliklerine Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim Sanat Merkezi öğretmen, öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN GÜLER: “İNSANLIĞIN İKİ GÜÇLÜ KANADI VAR. BİRİ BİLİM BİRİ SANATTIR”

Ulusal ve uluslararası birçok yarışmaya katılan ve önemli derecelere elde eden öğrenciler tarafından hazırlanan serginin açılışına katılan Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Büyükşehir Belediyesi olarak dün olduğu gibi bundan sonrada sizlere desteğimiz artarak devam edecek” diye konuştu.

Başkan Güler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İnsanlığın iki güçlü kanadı var. Biri bilim diğeri ise sanattır. Bunu da BİLSEM öğrencileri değerli öğretmenleri ile birlikte sergiliyorlar. İnşallah bu iki güçlü kanat ile başarılara daha güçlü ve daha yüksekten uçacağız. Bu sayede hem şehrimize hem ülkemize hem de insanlığa güzel hizmetler yapacağız. BİLSEM’de önümüzdeki süreçte çok başarılı öğrenciler çıkacağından eminiz. Büyükşehir olarak bizler, yapacağınız deneylerde ve araştırmalarda her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki sizlerin aranızdan yeni yıldızlar çıkacak ve bu yıldızlar hepimizin göğsünü kabartacak. Bizim ümidimiz siz gençlersiniz. Sizlerin her daim yanında olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum.”

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından öğrenciler tarafından yapılan bir birinden önemli eserleri özel olarak inceleyen Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Vali Muammer Erol, yapılan eserlerle ilgili öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldılar.