Vali Muammer Erol, Kurban Bayramı münasebetiyle şehit aileleri ve gaziler başta olmak üzere Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şubesini, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesini ve Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği ile yol kontrol ve uygulama noktasında görev yapan güvenlik güçlerini ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Vali Erol, Ordu Şehitliğinde gerçekleştirilen “Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Dua Okunması” programının ardından Eskipazar mahallesi Ulubey yolu üzerinde bulunan yol kontrol ve uygulama noktası ile Güzelyalı yol kontrol ve uygulama noktalarında görev yapan polis ve jandarma personellerini ziyaret ederek, bayramlarını kutladı, görevlerinde başarılar diledi.

Şehit Aileleri ve Gazi Derneklerini Ziyaret Etti

Vali Erol daha sonra, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy ile birlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şubesini, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesini ve Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneğini ziyaret ederek, şehit aileleri ve gazilerin bayramını kutladı.

Şehit Ailelerini Evlerinde Ziyaret Etti

Vali Muammer Erol, programı kapsamında Karşıyaka mahallesinde ikamet eden 27 Şubat 2008 tarihinde Kuzey Irak'ta sürdürülen 'Güneş Operasyonu'nda bölücü örgüt mensupları tarafından şehit edilen Komando Onbaşı Ahmet Bayazıt’in ailesi ile 17 Ocak 2018 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait askeri uçağın eğitim uçuşu esnasında düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı’nın Altınordu ilçesi Yaraşlı Mahallesinde ikamet eden ailesini de ziyaret ederek, Kurban bayramlarını kutladı.

Şehidin annesi Elmas Bayazıt, kardeşleri Muhammet, Mehmet ve Adem Bayazıt ile bir süre sohbet eden Vali Muammer Erol, şehit ailesinin bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Vali Erol, ”Sizlere sabırlar diliyorum, şehidimizin ruhu şad olsun. Şehidimizin emaneti olan değerli ailelerimiz her zaman yanınızdayız” dedi.

Şehit Komando Onbaşı Ahmet Bayazıt’in annesi Elmas, kardeşleri Muhammet, Mehmet ve Adem Bayazıt ziyaretleri dolayısıyla Vali Muammer Erol’a teşekkür ettiler.

17 Ocak 2018 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait askeri uçağın eğitim uçuşu esnasında düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı’nın Altınordu ilçesi Yaraşlı Mahallesindeki ailesini de ziyaret eden Vali Muammer Erol, şehit ailesinin hal ve hatırını sordu, ”Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhu şad olsun” dedi.

Şehit aileleriyle bir süre sohbet eden Vali Muammer Erol, devletin her daim şehit, gazi ve engelli aileleri başta olmak üzere toplumun tüm dezavantajlı bireylerinin yanında olduğunu söyledi.

Jandarma Komutanlığı İle Emniyet Müdürlüğü'nü Ziyaret Etti

Vali Muammer Erol, İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü'ne de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ardından, Jandarmanın 185. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Efirli Jandarma Asayiş Noktası ile Sosyal Tesis Müdürlüğü Plajı'nın açılış törenine de katıldı.