Ordu ilinde kurulan Alucra Merkez ve Yöresi Kültür Sanat Turizm Dayanışma Derneği Başkanı Mümtaz Metinyurt hemşerilerini kurdukları birlikteliğe davet etti.

Metinyurt yaptığı açıklamada “Toplumun faydasına sunmayı hedeflediğimiz projeleri yöre halkımızın hizmetine sunmak için fikir birliği yaparak Ordu Alucra Merkez ve Yöresi Kültür Sosyal Turizm Dayanışma Derneğini kurduk. Fikrimizdeki birliği harekete geçirmek için bireysel çabalarımızın toplumsal desteğe ihtiyacı var” dedi.

Biz Birlikte Daha Güçlüyüz

Metinyurt birliğe davet için yayınladığı mesaj da şu sözlere yer verdi; “Yıllarca gurbette yaşayıp sıla-i rahim hasretiyle yanıp tutuşan; ata toprağına, baba ocağına, gelenek ve göreneklerine, örf ve adetlerimize sahip çıkan nesiller yetiştirmek, yardımlaşma, dayanışma duygusunu bizzat yaşamak istiyoruz. Birbirine yabancı bireyler yerine, birbirini kucaklayan hemşerisinin derdiyle dertlenen, onların sevinciyle sevinen, sen ben değil “biz” diyen; ekonomik durum, köy ve siyasi farklılık bakımından hiçbir hemşerimizi ayrıştırmadan “biz” anlayışı ve ruhuyla yola çıktığımız bu yolda tüm Alucralı hemşerilerimizi ve dostlarımızı yeni bir anlayışla kurduğumuz derneğimize üye olmaya davet ediyoruz. Biliyoruz ki hepimiz birlikte daha da güçlüyüz”.