“ALARM DURUMUNDA HER IRMAĞIN BAŞINDA İŞ MAKİNASI VE EKİBİMİZ VAR”

 

“ORDU’DA TURİZMİ 12 AYA ÇIKARDIK”

 

KİBELE HEYKELİ ORDU’DA SERGİLENECEK

 

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’da etkili olan aşırı yağışlarda verilen mücadele başta olmak üzere birçok konuda meclis üyelerine bilgi verirken Kurul Kalesi ve burada çıkarılan tarih eserlerle ilgili de önemli müjdeler verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Başkanlığında Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Temmuz ayı toplantısını, meclisi yerinde takip etmek isteyen Ünye Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Emine Hatun Şahin açtı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Şahin, mecliste konuşma yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Şahin ayrıca hem Ünye’ye hem Ordu’nun diğer ilçelerine yapılan ve özellikle gençlere hitap eden çalışmalarla ilgili Başkan Güler’e teşekkür etti.

BAŞKAN GÜLER: “ALARM DURUMUNDA HER IRMAĞIN BAŞINDA İŞ MAKİNASI VE EKİBİMİZ VAR”

Hafta sonu başlayan ve yer yer şiddetli olan aşırı yağışlarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Güler, alınan önlemlere vurgu yaptı. Çaybaşı ilçesinde yaşanan can kaybının kendilerini üzdüğünü aktaran Başkan Güler, şöyle konuştu:

“Yaşadığımız selde kıymetli bir vatandaşımızı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu selde İkizce, Çaybaşı ve Akkuş ilçelerimiz de epey etkilendi. Ama çok şükür çok güçlü bir ekibimiz var. İlçe belediyelerimiz, Valiliğimiz ile bu olayı atlattık. Yağış 136 kggeçti, ani bir yağmurdu. Fatsa’da da benzer olay yaşandı. Ama çok büyük bir boyuta ulaşmadı. Karadeniz yağmuruyla bilenen bir yer. Ama iklim değişiklikleri bizleri epey etkiliyor. Bunun için de alt yapıyı büyük ölçüde toparlamıştık. Eski selleri hatırlıyorum, daha evvelden daha dar boru sistemleri ile geçilirken şimdi 2’ye 2 bakslar ile geçiliyor. Ama yine de tedbir almamız lazım. Özellikle muhtarlarımız ve ilçe belediyelerimizden v kanallarında çok fazla ot ve çalı çırpı birikiyor, herkes kendi alanındaki kısımlarda teyakkuz halinde olursanız daha rahat geçiririz. Olası bir alarm durumunda zaten her ırmağın başında bizim iş makinelerimiz bekliyor”

“ORDU’DA TURİZMİ 12 AYA ÇIKARDIK”

Haziran ve Temmuz ayı meclis toplantıları arasında yapılan faaliyetlerle ilgili meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Güler, önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Ordu’da turizm ağırlıklı birçok alanda yenilik ve uygulama başlattıklarını aktaran Başkan Güler, yapılan çalışmaları şu şekilde özetledi:

 

“Ordu deyince 3 aylık bir Ordu vardı. Haziran, Temmuz, Ağustos ayında gelir fındığı toplar giderdi. Biz 12 aya yaymak için turizme ağırlık verdik. Tarihimize ağırlık veriyoruz. Arkeolojik kazılara önem veriyoruz. Ordu’da 19 ilçesiyle şaşırtacak derecede tarihi eseri var. Büyükşehir Belediyesi olarak masraflarını biz karşılıyoruz. Gelirlerimizi artırmak için bunlar son derece önemli. Ordu’da bulunduğu eserlerle kendi sahasında tek. Böyle bir şehirde olmanın gururunu yaşıyoruz. FatsaCıngırt Kalesi, Ünye Kalesi’nde yapılan çalışmaları destekliyoruz. Ordu’nun her yerinden tarih fışkırıyor.

Sporda; su sporlarında Ordu öne çıktı. Aybastı’da da güreşle öne çıktık. 365 gün Off-Road ve diriftçilerin kullanabileceği bir yer yapıyoruz. Perşembe ilçemizde bulunuyor burası. Kokarcada çok başarılı bir çalışma sürdürdük, Valiliğimiz ile birlikte. Kokarcada bütün iller arasında en başarılı sonucu alan iller arasındayız. Ordu’da dağ kızağını açtık, tanıtımda 40 milyon kişiye ulaştık. Diğer ilçelerimizde de bu tür projeler yapılabilir. Mesela Gürgentepe ilçemize bir gölet çalışmamız var.”

KURUL KALESİ’NİN DETAYLARINI HOCASI ANLATTI

Ordu’nun Altınordu ilçesi Bayadı Mahallesi sınırlarında yer alan, 6’ncı Mithridates dönemine ait, 2 bin 100 yıllık ‘ana tanrıça’ Kibele Heykeli ile yaklaşık 3 bin parça tarihi eserin bulunduğu Kurul Kalesi Ordu Büyükşehir Belediye meclisine taşındı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in davetlisi olarak meclise misafir olan ve aynı zamanda Kurul kazılarına Başkanlık yapan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Şenyurt, Kurul Kalesi’nde yapılan kazılarla ilgili meclis üyelerine bilgilendirici bir sunum yaptı.

Şenyurt, sunumunda Kurul’un tarihi ve buradan çıkan eserleri görselleri ile birlikte meclis üyelerine aktardı. Şenyurt sunumunda verdiği destekler dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.

KİBELE HEYKELİ ORDU’YA GELECEK

Öte yandan sunum esnasında söz alan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Valiliği’nin eski binasının müzeye dönüşeceğini belirtti. Başkan Güler, müzenin yapılmasının ardından da Kurul’dan çıkarılan 2 bin 100 yıllık ‘ana tanrıça’ Kibele Heykeli’nin bu müzede sergileneceğinin müjdesini verdi. Heykelin replikasının ise Kurul Kalesi’nde ziyaretçilere gösterileceği aktarıldı.

BÜYÜKŞEHRİN TARIM PROJELERİ MECLİS ÜYELERİYLE PAYLAŞILDI

Temmuz ayı meclis toplantısında ayrıca Ordu Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılık alanında yaptıkları çalışmaların yer aldığı bir sunum yapıldı. Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ethem Gözkonan tarafından yapılan sunumda A’den Z’ye tarım alanındaki çalışmalar ve bu çalışmaların Ordu’ya kattığı değer anlatıldı.

MECLİS TOPLANTISINA BAĞLANAN ÜRETİCİLERDEN TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediyesinin tarım projelerinden yararlanan üreticilerde meclis toplantısına telekonferans yönetimi ile bağlanarak duygu ve düşüncelerini paylaştı. Ordu’nun birçok ilçesinden bağlanan üreticiler verilen destekler dolayısıyla memnun kaldıklarını belirterek Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve belediye meclisine teşekkürlerini iletti.

Temmuz ayı meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.