BAŞKAN GÜLER:“PERŞEMBE YAYLASI İLE AYBASTI TÜRKİYE’NİN SAYILI MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK”

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bu yıl 916’ncısı düzenlenen Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivalinin açılışına katıldı.

 

Türklerin Karadeniz'e girdiği yıldan itibaren düzenlenen ve güreş camiasında “Koçyiğitlerin Er Meydanı” olarak bilinen Ordu'nun Aybastı ilçesinde gerçekleşecek Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali'nin 916’ncısı yapılıyor. 5 gün sürecek olan ve on binlerce kişinin katılması beklenen festivalin açılışı yapıldı. Açılışa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, diğer protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan festival; halk oyunları gösterisi, Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterisi ile devam etti.

 

BAŞKAN GÜLER: “5 GÜN BOYUNCA PEHLİVANLARIMIZ BURADA KIYASIYA YARIŞACAK”

 

Festivalde açılış konuşması gerçekleştiren Başkan Güler, “Perşembe Yaylası ile Aybastı Türkiye’nin güreş alanındaki yedi sayılı merkezinden biri olacak, olmaya da başladı” dedi.

 

Başkan Güler konuşmasında şu sözlere yer verdi:

 

“Burada düzenlenen festivalde çok samimi bir hava var. Bu bizi çok memnun etti. Bizde istiyoruz ki buraya daha güzel yatırımlar yapalım. Yiğitlerin yarışacağı çok güzel bir meydanınız var. Perşembe Yaylası ile Aybastı Türkiye’nin yedi sayılı merkezinden biri olacak, olmaya da başladı. Er meydanı olarak bütün pehlivanlar 5 gün boyunca burada güzel bir festival gerçekleştirilecek. Spor, turizm, tarım ve hayvancılık ile özellikle süt ürünleri organize sanayi ile burası bambaşka bir yer olacak.”

 

Konuşmaların ardından düzenlenen Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Konseri ile festivale katılan vatandaşlar doyasıya eğlendiler.

 

2’NCİ GÜNDE YÖRESEL YARIŞMALAR OLACAK

 

Öte yandan festivalin 2’nci gününde ise Koyun Kırkma, En Güzel Erkek Buzağı, En Güzel Dişi Buzağı, En Güzel Koç, En Güzel Peynir gibi yöresel yarışmalar düzenlenecek. Ardından Kano ve Yelken Gösterisi ile festival renklenecek.