Vali Muammer Erol, 2024 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında yaptığı açıklamada, okul kayıtlarında gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanları uyardı.

Çocuğunu istediği okula kaydettirmek maksadıyla sahte adres değişiklikleri yapıldığının tespit edildiğini ifade eden Vali Muammer Erol, “Adrese kayıtlı sistemden, canının istediği okula çocuğunu kaydettirmek maksadıyla yapılan sahte adres değişiklikleri var. Okullara yeni kayıt yaptıranların adres bilgilerini inceleyeceğiz. Gerçeğe aykırı adres değişikliği yapanlar varsa onları tespit edip, gereğini yapacağız. Resmi mercilere sahte evrakla yalan beyanda bulunmak suçundan haklarında adli makamlara suç duyurusunda bulunacağız. Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Sahte adres değişikliğine tevessül edecekler bunu bilsinler” dedi.

Sahte adres değişikliğine göz yumulmamasını da isteyen Vali Erol, “Okul kayıt yaparken, okullarımızın önüne sistemden adresler düşüyor ama vatandaş o adreste oturmuyor. Sırf işte falanca okula gitmek için bir yıl önce, 6 ay önce hedefine koymuş gidiyor adresini o okula kaydolabileceği bir yere değiştiriyor ama orada oturmuyor. Biz orada oturup, oturmadığını, yeni olanları özellikle bu yıl araştıracağız. Bu işte dediğim gibi tekrar sahte, yanlış bilgi, beyanla, belgeyle böyle bir kayıt yapılmışsa kaydını sileriz ve suç duyurusunda bulunuruz. Açık söyleyeyim ki, buna göz yuman, çanak tutan okul idarecileri, müdürleri, milli eğitim yöneticileri kim olursa olsun hasmımızdır” diye konuştu.