Ardahanlı dağcı Yılmaz Lenin Peak’te zirve yaptı

ARDAHAN-BHA

Ardahanlı dağcı Doğu Yılmaz, 21 gün süren zorlu tırmanışın ardından Kırgızistan/Tacikistan sınırında bulunan Lenin Peak’te zirveye ulaştığını duyurdu. “Tarih pes etmeyenleri de yazar… Geri döndüm ve istediğimi aldım, mutluyum,” sözleriyle başarısını paylaşan Yılmaz, zirveye ulaşmanın mutluluğunu dile getirdi.

Geçen yıl evine döndükten bir yıl sonra yeniden Lenin Peak’e tırmanarak başarıya ulaşan Yılmaz, tüm tırmanış sürecini tek başına gerçekleştirdi. Zirveye ulaşmanın yanı sıra, kendisini sürekli destekleyen sevdiklerine ve hayatındaki en büyük destekçilerinden olan babası ile annesine teşekkür etti. Ayrıca, hayallerine ulaşmasına yardımcı olan sponsoru RS OTOMOTİV ailesine de minnettarlığını ifade etti.

Sosyal medyada destek olan dostlarına da teşekkür eden Yılmaz, “Bu gurur sizin, Ardahan’ımın, ülkemin,” diyerek yaşamın bir deneyim olduğunu ve anıların bizimle birlikte yaşadığını vurguladı. Zorlu şartlara rağmen hedefe ulaşmanın büyük bir yürek ve cesaret gerektirdiğini belirtti.

Şimdi güvenli bölgeye inme hazırlıklarına başlayan Yılmaz, kısa süre içinde evine döneceğini ve yeni bir güneş doğacağını söyledi. Dağ başında umut ve düşleriyle yaşamaya devam edeceğini belirtti.