Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi alanında incelemelerde bulunan Vali Ekrem Canalp, "İçinde bulunduğumuz dönem sağlık yatırımları açısından bir patlamanın yaşandığı dönemdir. Batman kurulduğu günden bu yana, sağlık yatırımlarının bu kadar yoğunlaştığı ikinci bir dönem daha yoktur" dedi.

featured

“Batman’da sağlık yatırımlarında patlama yaşanıyor”

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman merkez Petrolkent Mahallesi’nde yapımı devam eden 500 yataklı devlet hastanesi yakınında tahsis edilen Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi alanında incelemelerde bulundu. Vali Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Doçent Dr. Veysel Eratilla’dan proje hakkında bilgi aldı.

“Esaslı bir yatırım oldu”

İnceleme sonrası açıklama yapan Vali Canalp, “Diş Hekimliği Fakültemizin hizmete girmesiyle şu anda Batman’da var olan kapasite kadar ilave ek bir kapasiteye sahip olacağız. Bu da yapılan yatırımın ne kadar kıymetli, ne kadar değerli ve ne kadar esaslı bir yatırım olduğunu tek başına gösteriyor. Bu sayede Batman var olan kapasitesini ikiye katlayacak. Şu anda 94 olan diş ünit sayımıza 92 ünit eklenerek iki katına çıkacak. Batman genelinde içinde bulunduğumuz dönem sağlık yatırımları açısından bir patlamanın yaşandığı dönemdir. Buna rağmen basında hayretle görüyorum, bazı arkadaşlarımız sağlık yatırımlarında eksiklerimiz var diyorlar. Halbuki durum tam tersi. Batman kurulduğu günden bu yana, Batman’da sağlık yatırımlarının bu kadar yoğunlaştığı ikinci bir dönem daha yoktur” diye konuştu.

“Tek bir hedefimiz kalmadı”

Vali Canalp, “Bütün sağlık binalarımızı, sağlık tesislerimizi yeniliyoruz. Bu sayede, önümüzdeki iki, üç yıllık bir dönemden sonra Batman gelecekteki elli yıllık sağlık yatırımı ihtiyacının neredeyse tamamını karşılamış olacak. İleride tek bir hedefimiz kalıyor o da Tıp Fakültesi. İnşallah Diş Hekimliği Fakültesini başardığımız gibi Tıp Fakültesi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bundan sonra bu istikametteki adımlarımızı atacağız. O hedefimizi de inşallah zaman içerisinde gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Batman’da sağlık yatırımlarında patlama yaşanıyor”