“FINDIK DALDA, AKLIN İŞÇİDE KALMASIN” PROJESİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

 

YENİ HASAT DÖNEMİ ÖNCESİ ÜRETİCİLER VE İŞÇİLERDEN PROJEYE BÜYÜK İLGİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından başlatılan ve geçtiğimiz günlerde 5’inci dönem kayıtların yapıldığı ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projesine 1 aylık sürede 311 işçi başvuru yaparken 278 bahçe sahibi ise projeden yararlanmak için müracaat etti.

Türkiye’nin ihracatında büyük paya sahip olduğu fındıkta hasat dönemi öncesi üreticileri en çok düşündüren ise işçi bulma konusu oluyor. Sosyal belediyeciliğe büyük önem veren Ordu Büyükşehir Belediyesi, üretici ile işçiyi buluşturan ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projesiyle üreticilere bu anlamda büyük kolaylık sağlarken istihdamda önemli katkı sunuyor. Bu kapsamda başlatılan projeye işçilerden ve üreticilerden büyük ilgi var.

PROJEYE 8 BİN 365 İŞCİ BAŞVURU YAPTI

Projenin başladığı ilk yıldan itibaren her yıl kayıt yaptıran ve kayıtlarını güncelleyenlerle birlikte bu dönem toplamda 8 bin 365 işçi projeden yararlanmak için başvuruda bulundu. Yeni hasat dönemi için son bir ayda kayıt yaptıran işçi sayısı ise 311 oldu.

BAHÇE SAHİPLERİ DE PROJEYE İLGİ GÖSTERİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan projeden yararlanmak için yeni hasat dönemi için kayıt yaptıran bahçe sahiplerinde de artış meydana geldi. Yeni dönem için 279 bahçe sahibi başvuru yaptırırken toplamda ise kaydını güncelleyen ve projeden yararlanmak isteyen bahçe sahibi ise 2 bin 686 ile rekor tazeledi.

İŞÇİ VE İŞVEREN BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

4 yıldır uygulanan ve bu yıl 5’inci yılı olacak olan projede yeni hasat sezonu öncesi başvurular devam ediyor. Fındık bahçesi sahipleri, işçiler ve işçi olmak isteyenler, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında 0 (452) 233 40 40 numaralı hattı arayarak ya da https://ordu.bel.tr/Sayfa/1275/basvuru adresinden ulaşarak kayıt ve talep oluşturabilecek.