Mustafa İlker Yücel, ABD İstanbul Başkonsolosluğu Basın Ataşesi Alison Brown’ın Türkiye’nin yerel medyasını hedef alarak çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu yazdı.

Yücel’in yazısında, Brown’ın 6 Ağustos’ta Çanakkale’de Dardanel Medya Genel Müdürü Burak Gezen ve Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı ile görüştüğü, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı’yı ziyaret ederek Cemiyet’in çalışmaları hakkında bilgi aldığı belirtildi. Brown’ın, basın mensuplarının eğitimine yönelik projelerde yardımcı olabileceğini söylediği ve aynı gün Çanakkale’de başka medya yetkililerini de ziyaret ettiği aktarıldı.

Yücel, 9 Ağustos’ta Brown’ın Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ve yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı görüşmeye de dikkat çekti. Bu görüşmede Brown’ın ABD’deki yerel medya yapılanması ve gelir kaynakları hakkında bilgi verdiği, ortak projelere hazır olduklarını belirttiği kaydedildi. Demir’in ise Brown’ın ‘basın özgürlüğü hassasiyetine’ karşılık vererek, Türkiye’de basın özgürlüğünün hukuk ve demokrasi çerçevesinde sınırlandırıldığını ifade ettiğini yazdı.

Mustafa İlker Yücel, yazısında ABD’li diplomatların yerel medyaya destek verme vaadiyle 15-20 bin dolarlık paketler sunduğunu ve bu durumun milli devletlerin altında dinamit etkisi yaratabilecek bir strateji olarak değerlendirilebileceğini belirtti. Yücel, bu gelişmelerin dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurgulayarak, proje hazırlayan medyanın bu durumu göz önünde bulundurması gerektiğini ifade etti.

Yazının tamamı linkte:
https://www.aydinlik.com.tr/koseyazisi/yerel-basina-abd-kancasi-484788