AHES GYO Halka Arzda son 2 saat

Ahes GYO’nun 21 Ağustos’da halka arza girmişti. Kullanıcıların arz talep etmeleri için verilen sürede sona gelindi. Ahes GYO’dan arz talep etmek için son 2 saat kaldı.

AHSGY halka arzında çıkarılmış sermaye, 145 milyon TL‘den 195 milyon TL‘ye artırılarak, 50 milyon TL nominal değerli paylar satışa sunulacak. Halka arz büyüklüğü 1 milyar 260 milyon TL olarak hedeflenirken, payların %75’i yurt içi bireysel yatırımcılara, %25’i ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek. Bireysel yatırımcılar için eşit dağıtım yöntemi uygulanacak ve halka açıklık oranının %25,64 olması öngörülüyor.

Ahes GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi, halka arzın öne çıkan özellikleri hakkında bilgi verdi: “Ahes GYO, sıfır banka borcu ile halka açılan birkaç şirketten biri olarak dikkat çekiyor. Halka arz gelirinin yaklaşık %75’i yatırımlara ayrılacak. Amacımız, projelerimizi hayata geçirerek portföyümüzü daha değerli hale getirmek” dedi.

Yatırım Projeleri ve Gelecek Vizyonu

Ahes GYO’nun portföyü, ticari üniteler, satışa hazır konutlar, devam eden konut ve otel projeleri gibi çeşitlilik arz eden varlıklardan oluşuyor. Şirket, Çamlıca’da 24.244 m² kapalı alana sahip bir ticari bina, Gaziosmanpaşa Vadi Evleri’nde 174 konut, Pendik’te 12.046 m² büyüklüğünde arsa ve Antalya Gazipaşa’da toplam 2.100 yataklı otel projeleri gibi projelere imza atmayı planlıyor. Ekşi, “Çamlıca’daki ticari binamızın yıllık kira geliri 75 milyon TL seviyesine ulaştı ve önümüzdeki yıl bu rakamı 150 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Finansal Durum ve Gelecek Hedefleri

Süleyman Ekşi, şirketin finansal durumu hakkında şu bilgileri verdi: “30 Haziran 2024 itibarıyla 236 milyon TL kısa ve uzun vadeli yükümlülüğe, 3.7 milyar TL özkaynağa sahibiz. Halka arz gelirinin büyük kısmını projelerimizin finansmanında kullanacağız. Pendik, Gaziosmanpaşa ve Gazipaşa’daki projelerimizle büyüme hedeflerimize hızla ulaşmayı ve şeffaflık düzeyimizi artırmayı amaçlıyoruz.”

Ahes GYO’nun halka arzı, gayrimenkul sektöründeki köklü deneyimini ve finansal sağlamlığını yatırımcılara sunma fırsatını getiriyor. Yatırımcıların, bu önemli halka arz fırsatını kaçırmamaları tavsiye ediliyor.