2019 yılından itibaren TEKNOFEST çatısı altında düzenlenen TEKNOFEST Drone Şampiyonasının, 24-25 Ağustos 2024 tarihlerinde 1. etabı Isparta’da düzenlenecek. Atatürk Stadyumu’nda 24 Ağustos tarihinde başlayacak yarışmalara ülkemizin birçok ilinden FPV drone operatörleri katılacak.

featured

Isparta TEKNOFEST drone şampiyonasına ev sahipliği yapacak

Düzenlenecek yarışma öncesi Isparta Valisi Aydın Baruş başkanlığında toplantı düzenlendi. Vali Aydın Baruş, 24-25 Ağustos tarihinde yapılacak yarışmalara tüm Ispartalıları davet etti. Vali Baruş; “Yarışma, FPV kamera kullanımı ve belirli frekanslarda çalışacak şekilde ayarlanmış İHA’larla yapılacaktır. FPV drone gözlük ile yarışmacı gözünden yarışlar izlenebilecek. İHA’ların boyutları 180-250 mm arasında olmalı ve teknik gereksinimleri uygulanacak. Video vericileri sadece talimat verildiğinde çalıştırılabilecek. Pilotlar, yarışma süresince belirlenen teknik ve güvenlik kurallarına uyacak. STM Savunma paydaşlığında düzenlenen TEKNOFEST Drone Şampiyonasına, Türkiye Hava Sporları Federasyonuna kayıtlı olan sporcular başvurmuş ve 256 ön başvurudan 128 geçerli başvuru oldu. Başvurular arasından son 32’ye seçilen pilotlar Türkiye’nin en hızlı drone pilotu unvanını kazanmak için mücadele edecekler. Tüm halkımızı bu yarışmaları izlemek amacıyla 24-25 Ağustos tarihinde Atatürk Stadyumu’na bekliyoruz.

Atatürk Stadyumu’nda yapılacak yarışlar dörtlü elemeler usulü yapılacak. Yarışmanın her etabında ilk üç dereceye ödüllendirme yapılacak. Isparta’da düzenlenen 1. etabın ödül töreni 25 Ağustos 2024 saat 17.00’de olacak. Son etabın birincisi ise TEKNOFEST World Drone Cup’ta ülkemizi temsilen yarışacak.

Isparta TEKNOFEST drone şampiyonasına ev sahipliği yapacak