ANKARA-BHA

Tüm Uluslararası Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız, turizm sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldız, Türkiye’nin turizmde rakip ülkelerin (İspanya, Yunanistan, İtalya) gerisinde kaldığını ifade ederek, sektörün mevcut durumunu eleştirdi. Yıldız, “Maalesef kral çıplak,” diyerek, turizm sektöründeki gerçeklerin göz ardı edildiğini vurguladı.

“Turizmde Rekor Algısı Gerçekleri Yansıtmıyor”

Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sıkça dile getirdiği “turizmde rekorlar kırılıyor” söylemine de değinerek, bu algının sektörün gerçek durumu ile örtüşmediğini belirtti. Yıldız, bakanlığı, sektörün ileri gelen kuruluşları ve liyakat sahibi turizmcilerle istişare etmeye davet ederek, “Bu rekor kırılıyor algısı yerine, ülkemizin yararına beklentileri karşılayın,” çağrısında bulundu.

“Toplanan Paralar Daha Verimli Kullanılmalı”

Fikret Yıldız, turizm gelirlerinin bir kısmının TGA’ya (Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı) aktarılmasına da eleştirilerde bulundu. Yıldız, bu paraların, Bakanlığın yabancı sanatçı konserlerine organizatörlük yapmak yerine, Türkiye’nin vizyonuna katkı sağlayan sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde kullanılması gerektiğini söyledi.

“Gerçekleri Söylemek Dost Tavsiyesidir”

Yıldız, sözlerini dostane bir tavsiye ile sonlandırarak, “Sayın Bakanımıza sektöre yaşattığı hayal kırıklığını azaltmasını tavsiye ediyorum. Acı gerçekler karşısında dilsiz kalmayı tercih edenler, su alan gemiyi ilk terk edenlerdir. Kral çıplak diyenler aslında kralın gerçek dostlarıdır,” dedi.

Fikret Yıldız’ın açıklamaları, turizm sektöründe reform çağrılarını yeniden gündeme getirdi. Yıldız, Türkiye’nin turizmdeki rekabet gücünü artırmak için daha somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.