Denizlerde av yasağının dün gece yarısı sona ermesi dolayısıyla Fatsa ilçemizde balıkçıları denize uğurlama töreni gerçekleştirildi.

Ordu Valiliği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Yalıköy Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen törene, balıkçılar aileleriyle birlikte geldi.

Yalıköy Balıkçı Barınağında düzenlenen törende bir konuşmaya yapan Vali Muammer Erol, 1 Eylül tarihi itibariyle ülke genelinde balık avlanma yasağının kalkacağını belirterek, "Yeni avlanma sezonun hem Ordulu balıkçılarımıza hem de ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Ekmeğini denizden kazanan tüm balıkçılara bereketli bir sezon dileyen Vali Erol, "Allah tüm balıkçı kardeşlerimizin nasibini açık eylesin." diye konuştu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da yeni avlanma döneminin balıkçılarımıza hayırlı olmasını dileyerek, bol ve bereketli bir sezon geçirmeleri dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek tarafından dua yapıldı.

Konuşmaların ve yapılan duanın ardından Vali Muammer Erol ve törene katılanlar, “Ahmet Mollaoğlu” adlı balıkçı teknesi ile birlikte denize açıldı.