Hakan BAKAR / SİVAS-BHA

Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü töreninden önce bir temizlik işçisinin Atatürk Anıtı’nı temizlemeye çalıştığı görüntülerin ardından, Sivas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü’nün görevden alınarak işine son verildiği yönündeki haberlere Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun açıklık getirdi.

Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü kutlamalarında, Atatürk Anıtı’nın düzensizce temizlenmesi sonucu yaşanan durum karşısında Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, “Temizliği yapan kişi ile ilgili herhangi bir işten çıkarma yapılmamıştır. Buradaki esas sorumluların idari personel ve müdür olduğunu, onların da idari görevlerinden alındığını; kimseyi işinden etmek gibi bir durumun söz konusu olmadığını” belirtti.

 

 

Başkan Uzun, açıklamasında, “Sivas Kongresi’nin 105’inci yıl dönümü kutlamaları öncesi, Tarihi Kent Meydanı’ndaki Atatürk Büstü’nün temizlenmesi çalışmaları esnasında kameralara yansıyan görüntüler ve sonrasındaki sosyal medya paylaşımları üzerine bu tür bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Her yıl büyük bir coşkuyla kutladığımız 4 Eylül etkinliklerinin bir parçası olan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenleri öncesi, bahsi geçen bölge büyük bir titizlikle temizlenmiş ve törene hazır hale getirilmiştir.

Ancak tören başlama saatine dakikalar kala, Atatürk Büstü’nün üst kısmında oluşan yeni bir leke nedeniyle hızlıca hareket eden temizlik personelimizin hareketleri, yanlış anlaşılmaya neden olacak şekilde basına yansımıştır. Personelimizin temizlik çalışmasının, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın aziz hatırasına saygısızlık olarak görülmesini kabul etmemiz mümkün değildir.

Öte yandan, özellikle sosyal medyada çıkan bilgi kirliliğine son vermek ve doğru bilgileri ilk elden sizinle paylaşmak adına belirtmek isterim ki, ilgili personelimizin bağlı bulunduğu amirin ve temizlik işleri müdürümüzün idari görevlerine son verilmiştir. Herhangi bir personelimizin işten çıkarılması gibi bir durum asla söz konusu değildir. Aynı şekilde, temizlik işlerinden sorumlu ilgili başkan yardımcımız da, yanlış anlaşılmalara sebep olan bu olay üzerine sorumluluk almış ve görevinden affını talep etmiştir.

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehrimizde, bu yıl üst düzeyde icra edilen etkinliklere gölge düşürmeyi amaçlayan paylaşım ve açıklamaları kınıyor, bilgimiz dışında üretilen haberlere itibar edilmemesini rica ediyor ve siz kıymetli basın mensuplarına ve kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.” dedi.