Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Suat Kılıç, MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Türkiye’nin gündemini meşgul eden sorunlar ele alındı. Kılıç, süresiz nafaka ve kademeli emeklilik gibi toplumsal meselelerin çözümü için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kanun teklifleri sunduklarını belirterek, bu konuların TBMM’nin 1 Ekim’de açılmasıyla acilen gündeme alınması gerektiğini ifade etti. Kılıç ayrıca partiden istifa eden Gülpınar’a seslendi ve erken seçim tahmininde bulundu.

“SÜRESİZ NAFAKA ADİL DEĞİL”

Süresiz nafaka konusunun adil olmadığını vurgulayan Kılıç, “Bir yıl süren bir evlilikten sonra ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalmak hakkaniyete uygun değil. Bu durum, nafaka ödeyen tarafı ömür boyu mağduriyete mahkum ediyor. Asgari ücretle geçinen insanlar, bu yükün altından kalkamıyor ve hayatlarını idame ettirmekte zorlanıyorlar. Bu adaletsizliğin TBMM’de bir an önce çözülmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

 “ENFLASYON BEKLENTİLERİ VATANDAŞIN ALEYHİNE REVİZE EDİLDİ”

Kılıç, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında açıklanan enflasyon hedeflerine de değindi. 2024 yılı için belirlenen enflasyon oranının yüzde 33’ten 41,5’e yükseltilmesinin, hayat pahalılığına olumsuz etki edeceğini belirten Kılıç, “Bugün Türkiye’de açlık sınırı 19 bin 500 lira iken, asgari ücret 17 bin lira. Enflasyondaki bu artışla birlikte vatandaşın alım gücü daha da düşecek. Mevcut şartlar altında asgari ücretle geçinmek ve temel ihtiyaçları karşılamak artık imkânsız hale geldi” ifadelerini kullandı.

MEHMET KASIM GÜLPINAR’A ELEŞTİRİ

Kılıç, Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ı da sert bir şekilde eleştirdi. Gülpınar’ın bağımsız belediye başkanı olarak yoluna devam etme kararını değerlendirirken, “Madem bağımsız olarak devam edecekti, Yeniden Refah Partisi’ne katılmadan önce bunu deneseydi. Şanlıurfa’da partisinin oyunun üzerinde bir güce sahip olduğunu iddia ediyor. O zaman bağımsız olarak aday olsaydı ve kazanıp bağımsız kalsaydı. Bu süreçte Gülpınar’ın partimize katılması da, istifası da doğru bir yaklaşım değil” dedi.

ERKEN SEÇİM İÇİN TARİH VERDİ

Ayrıca muhtemel bir erken seçim hakkında da görüş bildiren Kılıç, Türkiye’nin erken bir seçime doğru ilerlediğini belirterek, 2025 sonbaharında ya da 2026 ilkbaharında bir erken seçimin olabileceğini düşündüğünü söyledi.