Milli para atletimiz Fatma Damla Altın, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda T20 kategorisi kadınlar uzun atlama finalinde elde ettiği 5.73 metre ile büyük bir başarıya imza atarak bronz madalyanın sahibi oldu. Altın, bu sonuçla Türkiye’ye uzun atlama branşındaki ilk paralimpik madalyayı kazandırarak tarih yazdı.

Atlayışında kariyerinin en iyi derecesini yapan Altın, ülkemize büyük bir gurur yaşatırken, Türk sporunun paralimpik arenasındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

ESRA BAYRAK VE REYHAN TAŞDELEN’DEN DE BAŞARILI PERFORMANS

Aynı finalde yarışan bir diğer milli sporcumuz Esra Bayrak, 5.64 metre ile kariyerinin en iyi atlayışını gerçekleştirerek dördüncü sırayı elde etti. Reyhan Taşdelen ise 5.11 metre atlayarak 12. sırada yer aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da Altın’ı kutladı ve “Bu güzel akşamı Fatma Damla Altın’ın bronz madalyasıyla taçlandırıyoruz!  Müthiş bir mücadeleyle Paralimpik Üçüncüsü olan sporcumuzu canıgönülden tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Fatma Damla’nın aldığı bu madalya ile toplam bronz madalya sayımız 10’a çıkarken toplam madalya sayımızı da 24’e çıkarttık. Paris 2024 Paralimpik Oyunları 8 Eylül Pazar günü sonra sona erecek.