2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın Fransa ayağında milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu’nun yüksek hızla yaptığı kaza korkuttu. İkinci serbest antrenman seansında son sektörde saatte 200 kilometreden fazla hızla bariyerlere çarpan Toprak, omuz ve sırt bölgesinden ciddi şekilde etkilendi ve yere düşmesinin ardından tıbbi merkeze kaldırıldı.

Toprak Razgatlıoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kaza sonrası sağlık durumu hakkında bilgi verdi. “Mesajlarınız için teşekkür ederim,” diyen Toprak, “Şu an iyiyim. Kontrol altında tutuyorlar. Tekrar herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. Toprak’ın bu açıklaması, sevenleri ve motosiklet sporunun takipçileri arasında rahatlama sağladı.

2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın 8. ayak yarışları, hafta sonu Fransa’nın 4,41 kilometre uzunluğundaki Magny-Cours Pisti’nde düzenlenecek. Toprak, bu sezon üst üste 13 yarış kazanarak büyük bir başarıya imza attı ve 365 puanla pilotlar klasmanında lider durumda bulunuyor. En yakın rakibi Nicolo Bulega ise 273 puanda.