ANKARA-BHA

A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Vincenzo Montella ve milli futbolcu Çağlar Söyüncü, Galler ile oynanacak UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup müsabakası öncesi Cardiff City Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Montella, Galler’in Premier Lig’de oynayan birçok oyuncuya sahip olduğunu belirterek, bu maçın zorlu geçeceğini ifade etti. Avrupa Şampiyonası’ndaki performanslarından gurur duyduklarını dile getiren Montella, “EURO 2024’te geçirdiğimiz turnuvadan gururluyuz. Son maçta daha farklı bir sonuç elde edebilirdik, ancak hayalimizi gerçekleştiremeyince üzüldük. Tüm futbolcularıma teşekkür ederim. Avrupa Şampiyonası sonrası aldığımız destekler çok anlamlıydı, özellikle de tanımadığımız insanlar bile bizi destekledi. Artık geçmişi geride bırakıp, yeni futbolcularımızla yeni bir maceraya başlıyoruz. 22 yıllık bir Dünya Kupası hasreti var ve Uluslar Ligi, Dünya Kupası’na gitme yolunda bizim için kritik önemde. Eylül ayı futbolcular için zorlu olabilir, çünkü maç ritmini sadece antrenmanla kazanamazsınız, gerçek maç deneyimi gereklidir. Bu nedenle bazı oyuncularımız yorgun olabilir,” dedi.

Galler’in yeni teknik direktörü Craig Bellamy hakkında da bilgi veren Montella, “Galler’in kadrosunda Premier Lig’de oynayan oyuncular var ve yeni bir teknik direktörleri var. Ancak Bellamy ile bir hazırlık maçı yapmadıkları için nasıl bir futbol oynayacaklarını kestirmek zor. En iyi şekilde hazırlandık ve maç saatini bekliyoruz. Cardiff City Stadyumu’nun zorluğunu biliyoruz ve önceki maçta da zorlandık. Bu yüzden hazırlıklarımızı en iyi şekilde yaptık ve sahaya konsantre olmak istiyoruz,” şeklinde konuştu.

Oyun anlayışı ve taktikler hakkında gelen bir soruya Montella, “Son maçta yaşadığımız hakem hataları bizi olumsuz etkiledi. O hatalar olmasaydı maçı kazanabilirdik. FIFA sıralamasında 16 basamak yükseldik, bu 2017’den beri en büyük yükseliş. Geçmişi geride bırakıp geleceğe odaklanmalıyız. Taktiksel olarak, oyun prensiplerine odaklanıyorum ve kadromdaki en iyi oyuncuları seçmeye çalışıyorum. Gelecekte aramıza katılacak futbolcuları da değerlendireceğiz. Dünya Kupası için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz ve fırsat doğarsa yeni oyuncuları değerlendirmeye hazırız,” dedi.

Milli takımın başarısını istikrarlı hale getirmek için ligde tempoyu artırmaları gerektiğini belirten Montella, “Ligimizde tempoyu yükseltmeliyiz. Avrupa’da mücadele eden takımlarımızın başarıları bizi mutlu ediyor. Genç futbolcuları takıma dahil etmekten çekinmiyorum ve bu şekilde emin adımlarla ilerlemeyi hedefliyoruz. Hollanda maçında karşılaştığımız oyuncuların birçoğu Şampiyonlar Ligi’nde yıllardır oynuyor. Biz de oyuncularımıza bu tecrübeyi kazandırmak istiyoruz,” ifadelerini kullandı.

Son olarak, Hakan Çalhanoğlu’nun sakatlığı hakkında Montella, “Hakan Çalhanoğlu’nun bazı sağlık sorunları vardı ama bugün takımla çalıştı. İlk yarıda mı yoksa ikinci yarıda mı oynatmamız gerektiğine karar vermemiz gerekiyor. Bir değerlendirme yapmamız lazım,” dedi.