Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği Kabine toplantısının gündemi geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Toplantıda ekonomi, dış politika ve güvenlik konularındaki gelişmeler ele alınacak.

 

Beştepe’deki toplantının odak noktalarından biri ekonomi olacak. 5 Eylül’de açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde, önümüzdeki üç yıl için belirlenen hedefler değerlendirilecek. Enflasyonun tek haneye düşürülmesi için hazırlanacak yol haritası tartışılacak. Ayrıca, yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı konularına dair stratejiler de gözden geçirilecek.

 

Dış politika gündeminde, İsrail’in Gazze’deki 11 aylık saldırıları ön planda olacak. Kabine, Gazze’deki ateşkes görüşmelerinde gelinen son durumu ele alacak. Ayrıca, Gazze’ye ulaştırılan insani yardımların durumunu ve bu konuda yapılan çalışmaların verimliliğini değerlendirecek.

 

Toplantının bir diğer önemli başlığı ise terörle mücadele olacak. Yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden terörle mücadele operasyonlarındaki son durum ele alınacak. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) terör örgütlerine yönelik başarılı operasyonları değerlendirilecek.

Bu geniş kapsamlı gündem, Kabine toplantısının stratejik kararlar almak ve ülke içindeki ve dışındaki gelişmelere yönelik uygun politikalar geliştirmek amacıyla yapıldığını gösteriyor.