Narin cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında silinen WhatsApp kayıtlarının Meta şirketinden talep edildiği haberlerine Meta'dan açıklama geldi.

featured

ANKARA-BHA

Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında silinen WhatsApp kayıtlarının Meta şirketinden talep edildiği haberlerine Meta’dan açıklama geldi. Meta İletişim Direktörü Joshua Breckman, “İddialar gerçeği yansıtmıyor” diyerek, WhatsApp’ın bireylerin kişisel konuşmalarının bir kopyasını yedeklemediğini ve bu nedenle sahip olmadıkları bir bilgiyi sağlayamayacaklarını belirtti.

Breckman, Türkiye veya başka bir yerdeki soruşturmalar kapsamında WhatsApp mesajlarının içeriğinin adli makamlarla paylaşılmasının mümkün olmadığını vurguladı. Meta’nın WhatsApp mesajlarına erişim sağlayamadığını çünkü bu mesajların şirketin sunucularında saklanmadığını açıkladı. Yedeklenmiş mesajlar yalnızca Google Drive veya iCloud gibi bulut hizmetlerinde saklanıyor ve “uçtan uca şifreleme” özelliği devrede ise Google veya Apple bile mesajların içeriğini göremiyor.

Breckman, silinen mesajların geri getirilmesinin yalnızca mesajların yedeklenmiş olması durumunda mümkün olduğunu, aksi halde bu işlemin yapılamayacağını belirtti. Yargı kaynakları, soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin silinen WhatsApp mesajlarına erişim talebinde bulunduğunu bildirmişti.

Narin cinayetinde verileri vermeyen META açıklama yaptı