ANKARA-BHA

MSB tarafından yapılan paylaşımda, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır” sözünü parola alarak kahraman Türk ordusunun düşmanın üzerine adeta fırtına olup koptuğuna vurgu yaparken ” Kahraman Türk ordusu, 103 yıl önce kazandığı Sakarya Zaferi ile şanlı tarihimize bir altın sayfa daha ekledi. Cennet vatanımızı işgale kalkışan düşmana geçit vermeyen başta Başkomutanımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Millî Mücadele kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Resim

Paylaşımda, “22 gün 22 gece devam eden Sakarya Meydan Muharebesi’nde Türk Havacıları da çok önemli görevler yerine getirerek 18 günde toplam 40 sorti uçuş gerçekleştirdi. Bu uçuş sırasında Cephe Komutanlığı tarafından verilen istihbarat-keşif-gözlem, taarruz ve hava-hava muharebesi görevleri başarıyla gerçekleştirildi.

Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan ve millet uğruna mücadele eden, çok stratejik görevleri yerine getiren Cephe Bölüğü Komutanı Yüzbaşı Fazıl Bey’i, Üsteğmen Hasan Basri Bey’i ve Sivil Pilot Vecihi (Hürkuş) Bey’i rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.”cümleleri de yer aldı.