Hakan BAKAR/SİVAS-BHA

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Osman Yıldırım Başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

STSO Eylül Ayı Meclisinde gündem Sivas-İzmir uçak seferleri, Cumhuriyeti Kuran Şehirler Buluşması, Tarım Fuarı ve Kuzey Makedonya ile iş birlikleri oldu.

Bankalar caddesinde bulunan ve mülkiyeti STSO’ya ait arsayla ilgili İnşaat Komisyonu Başkanı Necati Şahin komisyonun çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Necati Şahin, eski projenin düşünülen amaca hükmedemeyeceği konusunda inşaat komisyon olarak hem fikir olduklarını belirterek hazırlanan yeni projeyi meclis üyelerine sundu.

Toplantıda Yönetim Kurulu’nun aylık faaliyetleri ile ilgili bilgi veren STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, çalışmalarından dolayı inşaat komisyonuna teşekkür etti. Özdemir projenin esnek bir proje olduğunu vurgulayarak her sektöre ve her kiracıya evrilecek bir şekilde proje hazırlandığını belirtti.

Sivas-İzmir uçak seferleri başlıyor

Sivas-İzmir uçak seferlerinin Ekim ayında başlayacağını belirten Başkan Zeki Özdemir, “Projelerimiz ve taahhütlerimiz arasında yer alan Sivas-İzmir uçak seferlerinin başlatılması için havayolu şirketleriyle hem birebir hem de siyasilerimizle görüşmeler gerçekleştirdik. Bu görüşmeler neticesinde Pegasus ve SunEkpress tarafından önümüzdeki aydan itibaren haftada 4 sefer Sivas-İzmir uçak seferleri gerçekleşecek. Şehrimizin ekonomisine, ticaretine ve tanıtımına katkı kor düşüncesindeyim.” dedi.

Cumhuriyeti kuran şehirler Sivas’ta buluştu

Özdemir, “Geçen sene Erzurum Ticaret ve Sanayi Odamızla beraber başladığımız Cumhuriyeti Kuran Şehirler buluşmalarımıza bu sene Amasya ve Samsun Odalarımıza da dâhil etik. Programlarımızı, önümüzdeki yıllarda genişleterek ulusal bir program haline getirme düşüncesindeyiz. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde ve diğer başkanlarımızın da katkılarıyla inşallah bundan sonra ülke sathında ses getiren bir programla projemizi taçlandırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Zeki Özdemir konuşmasının devamında Hamidiye Millet Bahçesi ve çevresinde, etkinlik ve fuar alanı yapılması konusuna vurgu yaptı.