NİSA NUR BACAK / ANKARA-BHA

Avrupa Miras Günleri kapsamında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliğiyle Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen  “Paylaştığımız Ortak Kültür ve Değerler” başlıklı fotoğraf sergisi AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Jurgis Vilčinskas ve Polonya Cumhuriyeti geçici Maslahatgüzarı Radosław Sadowski’nin katılımıyla gerçekleşti.

Avrupa Birliği ve Üye Devletleri tarafından Türkiye ile iş birliği içinde yürütülen çok sayıda ortak kültürel miras projesinde fotoğraflar yer alan sergide Polonya Cumhuriyeti geçici Maslahatgüzarı Radosław Sadowski, “Ankara sevdalısı olacaksınız sloganıyla bu yıl 3. Avrupa Miras Günleri etkinliği ile kutluyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“Ankara’nın tarihini yeniden keşfedeceğimiz bu etkinlik için kapılarını açıyor”

Ortak geçmişimizi ve bizi zenginleştiren zengin kültürel dokuyu keşfetmenin keyfine varın diyen Polonya Cumhuriyeti geçici Maslahatgüzarı Radosław Sadowski  “Her bir fotoğrafın altındaki hikaye, bizi birleştiren ortak mirasımızı anlamaya davet ediyorum.” dedi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Jurgis Vilčinskas AB ve Türkiye arasındaki iş birliği ve ortak mirasa dikkat çekerek “Bu projeler, Türkiye ve AB’nin desteğiyle yürütüyoruz” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Büyükelçilik Heyeti ve gazeteciler sergiyi gezdi.