GÜMÜŞHANE-BHA

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Sadak Köyü’nde yer alan Satala Antik Kenti, tarih ve arkeoloji tutkunlarının ilgi odağı olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda “Geleceğe Kültür Mirası Projesi” kapsamında listeye dahil edilen Satala, bugün uluslararası bir heyeti ağırladı.

30 farklı ülkeden 69 akademisyenden oluşan heyet, sabah saatlerinde Satala Antik Kenti’ne gelerek bölgede incelemelerde bulundu. Kültür mirasımızın korunması ve tanıtılması adına önemli bir adım olan bu ziyaret, bölgenin turizme kazandırılması konusunda umut verici gelişmelerin habercisi olarak değerlendiriliyor.

Gümüşhane milletvekili Celalettin Köse, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bir süre önce Satala’nın tarih ve arkeoloji tutkunlarının uğrak yeri olacağını söylemiştik. Bugün bu hedefimize ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gümüşhane’mizin güzelliklerini turizme kazandırmak için daha çok çalışacağız,” dedi.

Satala Antik Kenti, zengin tarihi ve eşsiz kalıntılarıyla bölge turizminin önemli duraklarından biri olma yolunda ilerliyor.